Nogomet

Zec: Na tekmi z Vitorio smo prebili led, zdaj nam bo lažje

Celje, 24. 10. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred celjskimi nogometaši je prva letošnja evropska preizkušnja na domačem igrišču, kjer bodo v večernih urah v okviru 2. kroga Uefine Konferenčne lige gostili turški Bašakšehir. Nocojšnja tekmeca v medsebojni dvoboj vstopata s popotnico uvodnih porazov proti Vitorii iz Guimaraesa oziroma dunajskemu Rapidu. V taboru Celjanov verjamejo, da se lahko enakovredno kosajo z uglednim turškim predstavnikom.

Čeprav se v vrstah aktualnih slovenskih državnih prvakov zavedajo trenutnih pomanjkljivosti v igri, so celjski nogometaši prepričani, da se lahko enakovredno postavijo po robu turškemu Bašakšehirju, ki po osmih odigranih tekmah v domačem prvenstvu trenutno zaseda šesto mesto. 

"Že od začetka sezone pri branjenju čutimo določen primanjkljaj, zato je na treningih veliko poudarka na tem. Toda po drugi strani imamo zelo učinkovit napad, zato sem prepričan, da bomo kmalu napredovali tudi v obrambi," se medle podobe svojega moštva v obrambnem delu igre zaveda David Zec, ki ga uvodni poraz v Konferenčni ligi pred tremi tedni v Guimaraesu ni posebej pretresel.

Celjski nogometaši bodo svojo prvo domačo evropsko tekmo v Konferenčni ligi igrali proti turškemu Bašakšehirju.
Celjski nogometaši bodo svojo prvo domačo evropsko tekmo v Konferenčni ligi igrali proti turškemu Bašakšehirju. FOTO: Luka Kotnik

"Zakaj le, tam smo zagotovo prebili prepotreben led, zdaj pa sem prepričan, da nam bo iz tekme v tekmo lažje," zagotavlja branilec Celja. Zmaga proti Turkom ni nujna, a poznavajoč značaje moštev Alberta Riere verjamemo, da bodo Celjani storili vse za zgodovinsko prvo zmago v ligaškem delu enega od evropskih klubskih tekmovanj pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa). 

Podobno kot Celjani so prvo tekmo ligaškega dela Konferenčne lige izgubili tudi Turki, od katerih je bil z 2:1 na domačem igrišču boljši dunajski Rapid, zato bosta obe ekipi še toliko bolj motivirani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
24. 10. 2024 09.54
+1
Gremo slovenska kluba
SamoPovemMojeMnenje
24. 10. 2024 09.50
stadion zaprt za javnost?????