Nogomet

Arsenal po zmagi nad Tottenhamom še neporažen, brez poraza tudi Newcastle

London, 15. 09. 2024 17.20 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.Ž., STA
Komentarji
0

4. krog angleške Premier League je ponudil razburljiv obračun med Tottenhamom in Arsenalom. Topničarji so, četudi v zdesetkani zasedbi, v gosteh slavili zmago z 1:0 in se zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. S tremi zmagami in remijem ostajajo neporaženi, medtem ko Tottenham po zgolj eni zmagi, remiju in dveh porazih pravo formo še išče.

Čeprav smo spremljali zanimiv obračun pa tekma ni ponudila veliko zadetkov. Arsenalu se je poznala odsotnost velikih imen, kot so Declan Rice in Martin Odegaard, zmago pa so si priskrbeli zlasti s suvereno predstavo v obrambi. 

 Topničarji so tekmecu prepustili terensko premoč, se uspešno branili, na začetku jih je nekajkrat rešil tudi vratar David Raya, v napadu pa so izkoristili eno priložnost, ki se jim je ponudila. V 64. minuti je po lepo izvedenem kotu Bukaya Sake mrežo Tottenhama zatresel branilec Gabriel. Brazilec se je dobro prerival v gneči kazenskega prostora in z glavo žogo poslal v nasprotnikov gol.

Varovanci Mikela Artete so spet dokazali, kako nevarni so iz prekinitev, prav te pa so še naprej šibka točka Tottenhama, ki je z velikim rivalom na domačem igrišču izgubil že tretjič zapovrstjo. Njegovi napadi so bili tudi tokrat jalovi, tako da v novi sezoni ostaja le pri eni zmagi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači so sicer poskušali, vendar do izenačanja niso uspeli priti. Za najlepšo priložnost v drugem polčasu je poskrbel Dejan Kuluševski, ki je zapretil s strelom, a žogo poslal prek vrat.

Tottenham - Arsenal
Tottenham - Arsenal FOTO: Sofascore.com

Z zmago proti Tottenhamu so se Topničarji zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Na štirih tekmah so zabeležili tri zmage in remi ter tako ostajajo nepremagani. Dve točki ved od Arsenala je zbrala ekipa Manchester Cityja, ki je po štirih krogih z največjim možnim izkupičkom dvanajstih točk na prvem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretje mesto na lestvici trenutno zaseda Liverpool, ki pa je v četrtem krogu doživel hladen tuš proti Nottingham Forestu. Enako število točk ima po remiju z Leicestrom Crystal Palace. Po neprepričljivem začetku nove sezone se je nekoliko pobral Manchester United, ki je s 3:0 ugnal Southampton. 

Brez poraza je še naprej tudi Newcastle, po točkah je izenačen z Arsenalom. Tokrat je v gosteh z 2:1 premagal Wolverhampton, zmago pa si je zagotovil v zadnjem delu tekme. Po prvem polčasu po golu Maria Lemine je zaostajal, nato pa v 75. minuti Fabian Schär izenačil, pet pozneje pa je za zmago gostov poskrbel Harvey Barnes.

Izidi, 4. krog Premier league:

Southampton - Manchester United 0:3 (0:2)
De Ligt 35., Rashford 41., Garnacho 90+6.

Brighton - Ipswich 0:0

Crystal Palace - Leicester 2:2 (0:1)
Vardy 21., Mavididi 46.; Mateta 47., 90+2/.11-m

Fulham - West Ham 1:1 (1:0)
Jimenez 24.; Ings 90+5.

Liverpool - Nottingham Forest 0:1 (0:0)
Hudson-Odoi 72.

Manchester City - Brentford 2:1 (2:1)
Wissa 1.,; Haaland 19., 32.

Aston Villa - Everton 3:2 (1:2)
McNeil 16., Calvert-Lewin 27.; Watkins 36., 58., Duran 76.

Bournemouth - Chelsea 0:1 (0:0)
Nkunku 86.

Tottenham - Arsenal 0:1 (0:0)
Gabriel 64.

Wolves - Newcastle 1:2 (1:0)
Lemina 36.; Schar 75., Barnes 80. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.