Nogomet

Zaradi zapravljene enajstmetrovke navijačem plačal pivo

Newcastle, 19. 10. 2024 17.19 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
1

Anthony Gordon, 23-letni angleški krilni napadalec, je še utrdil svoj status ljubljenca navijačev Newcastle Uniteda z izjemno gesto pred tekmo proti Brightonu. Nogometaš, ki se je januarja lani iz Evertona preselil v črno-bele iz Newcastla, je navijačem pred obračunom zagotovil brezplačno pivo v priljubljenem pubu, ki se nahaja le nekaj korakov od stadiona St. James' Park. Razlog je bila zgrešena enajstmetrovka proti svojemu nekdanjemu klubu pred reprezentančnim premorom.

Gordon je s tem dejanjem želel izraziti hvaležnost navijačem za njihovo neomajno podporo po zadnjem razočaranju na gostovanju pri Evertonu. Pred reprezentančnim premorom je namreč zapravil enajstmetrovko proti nekdanjemu soigralcu Jordanu Pickfordu, zaradi česar je Newcastle z remijem 0:0 ostal brez pomembnih točk. Čeprav ga je domače občinstvo na Goodison Parku sprejelo z zbadljivkami, so ga privrženci Newcastla na drugi strani zelo bučno podprli.

Prvi vratar Evertona in Anglije je ubranil enajstmetrovko mlademu Liverpoolčanu.
Prvi vratar Evertona in Anglije je ubranil enajstmetrovko mlademu Liverpoolčanu. FOTO: AP

Po tekmi je Gordon na družbenih omrežjih priznal, da je zgrešena enajstmetrovka njegova odgovornost, a je poudaril, da nikoli ne bo bežal pred priložnostjo, da prispeva k uspehu ekipe: "Odlična predstava, vendar nismo uspeli zadeti – to je na meni. Ni lahko zgrešiti, a vedno bom pripravljen stopiti naprej za svojo ekipo. Hvala vsem, ki ste potovali z nami – naslednjič bo bolje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gordon, ki je v tej sezoni že dvakrat zatresel mrežo, je sicer na dobri poti do podaljšanja pogodbe s srakami. Odkar je prišel na Tyneside, je na 73 tekmah dosegel 15 golov in prispeval 11 asistenc. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LETEČA PODGANA
19. 10. 2024 19.36
+1
isti ronaldo ljudski ljubljenček