Nogomet

Zaradi ugovarjanja v dveh minutah prejel dva kartona, zdaj ne bo igral proti Realu

Las Palmas, 06. 10. 2024 09.29 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V španski La ligi smo v soboto bili priča edinstvenemu prizoru. Celta Vigo je na obračunu z Las Palmasom velik del drugega polčasa moral odigrati z dvema igralcema manj, oba pa sta rumena kartona prejela v razmaku dveh minut. Zaradi kazni izjemno pomembna nogometaša ne bosta mogla nastopiti na naslednjem ligaškem obračunu Celte z madridskim Realom.

Obračun v Las Palmasu se je za Celto začel dobro, saj je izkušeni Borja Iglesias svoje moštvo v vodstvo popeljal v 28. minuti. Še pred tem so v 17. minuti sodniki iz VAR sobe zaradi prepovedanega položaja izničili zadetek Williota Swedberga. Celta je torej v gosteh igrala dobro in potek srečanja imela pod nadzorom. Vse do 52. minute ...

Takrat je nekdanji nogometaš Barcelone Ilaix Moriba prejel svoj prvi rumeni karton zaradi prekrška. Že dve minuti pozneje je nasprotnika poskušal ustaviti še bolj nerodno in sodnik Adrian Cordero Vega mu je brez zadržkov pokazal tudi drugi rumeni karton ter posledično tudi rdečega. Z njegovo odločitvijo se nikakor ni mogel sprijazniti Celtin legendarni nogometaš in kapetan Iago Aspas, ki je zaradi nespoštljivega ugovarjanja tudi prejel rumen karton.

Iago Aspas na tleh, kmalu za tem pa je zaradi dveh rumenih kartonov moral oditi v slačilnico
Iago Aspas na tleh, kmalu za tem pa je zaradi dveh rumenih kartonov moral oditi v slačilnico FOTO: AP

Kmalu za tem je sodnik nov rumeni karton zaradi istega razloga pokazal tudi Celtinemu Oscarju Minguezi, a neljubi dogodki se tu niso ustavili. Dve minuti po tem, ko je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja, je Aspas znova glasno ugovarjal sodniku, ki se je odločil, da ga ne bo več prenašal in mu pokazal še drugi rumeni karton.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celta je torej v razponu dveh minut ostala brez dveh nogometašev, Aspas pa je bil tako razjarjen, da je svoje soigralce poskušal prepričati, da v znak protesta zapustijo zelenico. Ti niso ugodili kapetanovi želji in do konca tekme so kljub dvema igralcema manj zdržali pritisk nasprotnikov in zmagali z izidom 1:0. Celta Vigo se bo v naslednjem obračunu brez obeh igralcev morala soočiti z aktualnim prvakom Real Madridom.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
06. 10. 2024 10.43
perezova banda je s sodniškimi lopovščinami takoj koregirala izguba Carvahala in Viniciusa. Že 1000 x videno.
drimtim
06. 10. 2024 09.55
-1
Vrečke delajo na polno.Vse v korist vareala.
JOSEPH HAYDN
06. 10. 2024 09.58
+1
Maxx365
06. 10. 2024 10.11
-2
Maxx365
06. 10. 2024 09.44
+2
Pravilno, ampak če bi se sodniki takega kriterija držali tudi na tekmah reala, bi vinko gobezdalo vsako drugo tekmo moral prejeti rdečega. Žal pa za "kraljevi" klub veljajo drugačna pravila.
stoj?kov
06. 10. 2024 10.11
-1
treba je eliminirati pomembne člane ekipe ki bo naslednjo tekmo odigrali prot vardridom...