Nogomet

Stones znova pozni junak Manchester Cityja, Liverpool ugnal Chelsea

Wolverhampton, 20. 10. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 8 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., Ž.K.
Komentarji
0

Nedeljski spored na angleških prvoligaških zelenicah sta odprla Wolverhampton in Manchester City. Volkovi so povedli že v sedmi minuti, ko je zadel Jørgen Strand Larsen. Po dobre pol ure igre je izenačil Joško Gvardiol, povsem ob koncu, v zadnji minuti sodniškega dodatka, pa je za preobrat meščanov (1:2) z glavo poskrbel John Stones. V derbiju kroga sta se na Anfieldu pomerila Liverpool in Chelsea. Redsi so s tesno zmago z 2:1 prekinili pozitiven niz Chelseaja in se ohranili na vrhu lestvice.

Po presenetljivem sobotnem porazu Arsenala na južni obali pri Bournemouthu so bile vse oči usmerjene v branilca naslova Manchester City, ki je imel v Wolverhamptonu priložnost, da prehiti topničarje na prvenstveni razpredelnici.

John Stones in Jack Grealish proslavljata zmagoviti gol Cityja.
John Stones in Jack Grealish proslavljata zmagoviti gol Cityja. FOTO: Profimedia

Na stadionu Molineaux so domači povedli že v sedmi minuti, asistenco Nelsona Semeda je za Edersonov hrbet pospravil dobro postavljeni Jørgen Strand Larsen. Njegov rojak na drugi strani Erling Haaland ni imel svojega dne. Kot se mu to pogosto dogaja, je bil večji del tekme odrezan od igre, a so Pepa Guardiolo tokrat rešili branilci. 

V 33. minuti je izenačil Joško Gvardiol, ki je v letu 2024 že pri šestih ligaških zadetkih, s čimer je najboljši strelec Premier League med branilci. 22-letni Zagrebčan je mojstrsko sprožil z desnico v daljši kot vratarja Joseja Saja, ki je bil preprosto brez moči. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polčasu je City pritiskal, obramba volkov pa je živela vse do 95. minute. Prav v zadnji minuti sodniškega dodatka so gostje dobili kot z desne strani, po katerem je bil v kazenskem prostoru najvišji John Stones

Premier League je po tekmi pojasnila, da je bil zadetek priznan, ker Silva ni stal v liniji vratarjevega pogleda. 

Meščani so se že veselili, ko je navdušenje za nekaj trenutkov prekinila sodniška zasedba. Chris Kavangh si je namreč šel ogledat počasen posnetek, saj je Bernardo Silva v času strela stal tik pred Sajem, a je glavni sodnik naposled ocenil, da Portugalec pri tem ni oviral svojega rojaka. Ostalo je pri minimalni, a nadvse pomembni zmagi Cityja. 

Statistika Wolverhampton - Manchester City
Statistika Wolverhampton - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Manchester City je s šesto zmago v sezoni le začasno skočil na vrh lestvice, saj so se po zmagi na derbiju kroga na vrh ligaške razpredelnice hitro vrnili nogometaši Liverpoola. 

Curtis Jones
Curtis Jones FOTO: AP

Za junaka zmage nad Chelseajem, ki je tako doživel drugi ligaški poraz v sezoni (Londončani so v prvem krogu klonili proti Cityju), se je izkazal Curtis Jones. 23-letni Anglež, ki še čaka na vpoklic v angleško reprezentanco, je v prvem polčasu priigral enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Mohamed Salah, v drugem polčasu pa je hitro  izničil izenačujoči gol Nicolasa Jacksona za sedmo ligaško zmago Liverpoola v Premier ligi.

Statistika tekme Liverpool - Chelsea
Statistika tekme Liverpool - Chelsea FOTO: Sofascore.com

20. oktober, Premier liga, izida: 

Wolverhampton – Manchester City 1:2 (1:1)
Strand Larsen 8.; Gvardiol 33., Stones 95. 

Liverpool - Chelsea 2:1 (1:0)
Salah 29. (11m), Jackson 48., Jones 51. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.