Nogomet

Wayne Rooney podprl ten Haga in prst usmeril v nogometaše

Manchester, 11. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo 20-kratnih angleških prvakov Manchester Uniteda je bilo eno redkih, ki je toplo pozdravilo drugi reprezentančni premor v sezoni. Rdeči vragi so namreč v novo sezono angleške Premier lige vstopili tako slabo, kot še nikoli, in na prvih sedmih tekmah zbrali le osem točk. Zaradi tega so se angleški mediji v zadnjih nekaj dneh na Otoku razpisali o morebitnem slovesu glavnega trenerja in možnih zamenjavah zanj. A z menjavo se ne strinjajo vsi povezani z rdečim klubom iz Manchestra, med njimi tudi nekdanji napadalec Wayne Rooney.

Najboljši strelec Manchester Uniteda vseh časov Wayne Rooney je v intervjuju za Sky Sports priznal, da ne prepozna svojega nekdanjega kluba, a za težave ni okrivil le trenerja Erika ten Haga: "Manchester United se vselej želi potegovati za lovorike in prepričan sem, da se vsi v nogometnem klubu zavedajo, da se morajo izboljšati, vključno s trenerjem."

Eriku ten Hagu se trese stolček.
Eriku ten Hagu se trese stolček. FOTO: AP

A aktualni trener angleškega drugoligaša Plymouth Argyla rešitve ne vidi v menjavi trenerja sredi sezone: "Prevečkrat se zgodi, da trenerji izgubijo službo, nato pa sledi gradnja nove ekipe z drugim trenerjem, čas in priložnosti za lovorike pa gredo mimo. Ten Hag je fantastičen trener, ki preživlja težko obdobje in sedaj potrebuje le podporo."

Nekateri angleški mediji so v minulem tednu sicer poročali, da bo United slej kot prej odpustil ten Haga, kot naslednika pa so omenili nekdanjega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki bi klub začasno vodil do konca sezone, nekdanjega Chelseajevega trenerja Thomasa Tuchla, ki je trenutno brez službe, ter nekdanjega angleškega selektorja Garetha Southgata, ki je govorice že zanikal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Legendarni Unitedov napadalec je namesto v trenerja prst usmeril v nogometaše njegovega nekdanjega kluba: "Ko ti ne gre, moraš samo skloniti glavo, trdo trenirati in se boriti za povratek na vrh. In to ne velja samo za trenerja. Če si nogometaš Manchester Uniteda sta osnovni vrlini trud in predanost, česar pri Unitedovih nogometaših ne vidim dovolj. Slava tega kluba je bila zgrajena na trdem delu in miselnosti, da se nikoli ne sme obupati."

Wayne Rooney je veljal za neizprosnega napadalca.
Wayne Rooney je veljal za neizprosnega napadalca. FOTO: AP

Ten Haga pa ni podprl le Rooney, temveč še en nekdanji Unitedov napadalec, in sicer Andy Cole, ki je za Betfred dejal: "Najboljši Unitedov trener v zgodovini kluba Sir Alex Ferguson v prvih treh sezonah ni osvojil niti ene lovorike, Erik ten Hag pa je osvojil dva pokala, kar še zdaleč ni lahko. Če bi bilo, bi vsem trenerjem to uspelo, a jim ne, zato si zasluži spoštovanje."

Angleška Premier liga, kot tudi preostale evropske lige, se bo z osmim krogom nadaljevala prihodnji konec tedna, v katerem bo Manchester United gostil Brentford.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.