Nogomet

Nizozemci do pomembne zmage na Irskem, šov Mitrovića

Kaunas, 10. 09. 2023 23.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometna reprezentanca Nizozemske je naredila nov velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji. Ekipa selektorja Ronalda Koemana je danes slavila pomembno zmago z 2:1 na gostovanju na Irskem in je v skupini na drugem mestu za svetovnimi podprvaki Francozi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Adam Idah je v Dublinu že v četrti minuti poskrbel za vodstvo gostiteljev, ko je po dosojeni roki uspešno izvedel enajstmetrovko. Z roko je igral Virgil van Dijk. Do odmora je poravnal Cody Gakpo (19.), prav tako z bele točke, potem ko je irska obramba s prekrškom ustavila Denzela Dumphriesa. Tekmo je v 56. minuti odločil Wout Weghorst. Najhujši tekmec Nizozemcem v skupini B so Grki, ki so po pričakovanjih visoko odpravili Gibraltar (5:0). Obe ekipi imata tri zmage in devet točk, Nizozemci ob tem tekmo manj. Za Grke so zadeli Dimitrios Pelkas (9.), Konstantinos Mavropanos (23./82.) in Georgios Masouras (70./90.+1).

Vse slabše v skupini E kaže Poljakom. Ti so doživeli boleč poraz v Albaniji (2:0) in v petem nastopu izgubili že tretjič. Za Albance, ki so vsaj začasno na vrhu razpredelnice prehiteli tudi Čehe, ti imajo na računu tekmo manj, sta zadela Jasir Asani (37.) in nekdanji igralec Mure Mirlind Daku (62.), ki zdaj igra za ruski Rubin Kazan. V igri za EP ostaja tudi Moldavija, ki je z golom Vadima Rate (53.) slavila na Ferskih otokih. Albanija ima 10 točk, Češka in Moldavija po 8, Poljska 6.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović FOTO: AP

V skupini G je veliko zmago slavila Črna gora, ki je v Podgorici z 2:1 ugnala Bolgarijo in z zaostankom dveh točk za Madžarsko in Srbijo zaseda tretje mesto. Vse tri točke je Črnogorcem v sodnikovem podaljšku priigral Stevan Jovetić. Že v prvem delu je v sodnikovem dodatku zadel Stefan Savić. V drugem delu so gostitelji v 59. minuti ostali brez "pordečelega" Igorja Vujačića in štiri minute kasneje je Kiril Despotov poravnal z bele točke.

Srbija pa je s 3:1 v gosteh ugnala Litvo. Vse tri gole za Srbe je že v prvem delu dosegel rekorder po številu golov Aleksandar Mitrović (21., 32., 43.), ki je skupaj zdaj že pri 55 reprezentančnih golih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.