Nogomet

Slovenke še naprej odločno ciljajo na drugo mesto

Ljubljana, 04. 02. 2022 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z delom v letu 2022 nadaljuje tudi ženska članska nogometna reprezentanca, ki jo v nadaljevanju čakajo kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Za prvo letošnjo akcijo se bodo reprezentantke zbrale v ponedeljek, 14. februarja. V sklopu priprav jih v soboto, 19. februarja, v Poreču čaka pripravljalna tekma proti Hrvaški.

Slovenke še vedno verjamejo v preboj na SP.
Slovenke še vedno verjamejo v preboj na SP. FOTO: Ervin Čurlič

Pred reprezentanco, leto 2022 je pričakala na visokem 48. mestu Fifine lestvice, so novi izzivi. V letu 2022 se bodo sklenile kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Slovenija odločno cilja na 2. mesto v kvalifikacijski skupini I in dodatne kvalifikacije. Z zadnjim remijem proti Grčiji si je naša reprezentanca otežila pot do cilja, a ima še vedno vse v svojih rokah in nogah. V kvalifikacijski skupini je na vrhu Francija (18 točk), sledita ji Wales (13) in Slovenija (11). Slovenija kvalifikacije nadaljuje aprila, ko jo najprej čaka gostovanje v Kazahstanu (8.4.) in v Franciji (12.4.), v septembrskem ciklu pa bo Slovenija doma gostila Kazahstan (2.9.), za konec pa gostovala pri Walesu (6.9.). "Priprave so v tem prehodnem obdobju dobrodošle. To bo čas, ko se lahko posvetimo delu tehnično-taktičnega karakterja, predvsem pa dinamični tehniki igre za naprej, kar nam je ključno. V ekipo se vrača Pamela Begić, ki je bila na zadnji akciji v procesu premisleka. Upam in verjamem, to lahko trdim po pogovoru z njo, da bo še nekaj časa na razpolago reprezentanci, pred katero je v sklopu priprav tudi pripravljalna tekma proti Hrvaški. Za nas od leta 2018 naprej prijateljskih tekem ni. K temu je pripomogla psihologija, predvsem pa dejstva igralk na terenu, vse skupaj pa je imelo za posledico rezultatski napredek reprezentance," je za uradno spletno stran dejal selektor Borut Jarc.

Borut Jarc
Borut Jarc FOTO: NZS

"V tem prehodnem obdobju, pred tekmama proti Kazahstanu in Franciji, se bomo pomerili s Hrvaško, ki je pred dvema mesecema dobila novo strokovno vodstvo. Po ogledu njihovih zadnjih dveh tekem in analizi, ki sem jo opravil, je videti le napredek Hrvaške v organizaciji igre in agresiji ter taktični disciplini. Vse to predstavlja za nas dodaten motiv, da proti taki ekipi, ki kaže boljšo podobo kot v preteklosti, odigramo kvalitetno in rezultatsko pozitivno," je bil za uradno spletno stran NZS izčrpen slovenski selektor.

Vabljene igralke:
Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Adrijana Mori (FC Carl Zeiss Jena), Nina Predanič (Grasshopper Club Zürich), Kristina Erman (Royal Charleroi Sporting Club), Lana Golob (S.S.D. Napoli Femminile), Mateja Zver (SKN St. Polten), Sara Agrež (Turbine Potsdam), Zala Meršnik (Turbine Potsdam), Dominika Čonč (Valencia CF Femenino), Pamela Begić (ŽNK Ljubljana), Lara Klopčič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Izabela Križaj (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Nemet (ŽNK Olimpija Ljubljana), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Maja Zajc (ŽNK Radomlje).

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
04. 02. 2022 17.49
Treba bo Wales premagat na njihovim terenu. Bo tezko ampak zoga je okrogla vse je možno. Treba je vrjet v glavah ker znanja imate dovolj saj ste zelo napredovale v zadnjih letih. Držim pesti.