Nogomet

Vroči obračun: Kolumbija po remiju z Brazilijo na vrh skupine

New York, 03. 07. 2024 08.30 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
5

Nogometna reprezentanca Brazilije je v 3. krogu predtekmovalne skupine D pokala Amerike igrala 1:1 proti Kolumbiji in se uvrstila v četrtfinale. V skupini je bila druga, zmagala je Kolumbija ter se bo pomerila s Panamo, drugo v skupini C. Brazilijo v Las Vegasu v noči na nedeljo po slovenskem času čaka težak obračun z Urugvajem, prvim v skupini D. Na drugi tekmi dneva je Kostarika premagala Paragvaj z 2:1. Obe ekipi sta končali turnir, ki poteka v ZDA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Branilka naslova Argentina se bo z Lionelom Messijem na čelu v petek ob tretji uri zjutraj po srednjeevropskem času v pomerila z Ekvadorjem, dan pozneje pa presenetljivo ekipa Venezuele proti Kanadi. Brazilija se je s težkim remijem proti Kolumbiji uvrstila v izločilne boje. Na stadionu Levi's v ameriškem mestu Santa Clara sta ekipi gola zadeli v prvem polčasu, v katerem je bilo na obeh straneh 17 prekrškov in štirje rumeni kartoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi zadetek, vreden ogleda, je padel v 12. minuti. Raphinha je s prostega strela poslal zavito žogo čez zid v desni zgornji kot vrat tekmecev. To je bil prvi zadetek Brazilije s prostega strela po več kot štirih letih in pol. Nazadnje je to uspelo Philippeju Coutinhu proti Južni Koreji 19. novembra 2019. Za Kolumbijo je izenačil bočni branilec Daniel Munoz po lepi akciji v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Tekma med Brazilijo in Kolumbijo v severni Kaliforniji je ponudila tisto, kar je obljubljala že na začetku. Bila je vroča s številnimi napetimi dvoboji in rumenimi kartoni, saj sta se obe ekipi borili za prvo mesto v skupini. V drugem delu je Brazilija precej upočasnila ritem in Kolumbija si je pripravila nekaj priložnosti, a nobeni ekipi ni uspelo doseči zmagovitega zadetka.

Vinicius Junior
Vinicius Junior FOTO: AP

Kolumbija je na 26 mednarodnih tekmah v nizu ostala neporažena, zadnjič jo je v začetku leta 2022 premagala Argentina. Selecao bo morala v četrtfinalu igrati brez zvezdnika Real Madrida Viniciusa Juniorja. Ključni igralec Brazilije je že na začetku tekme po prekršku nad Jamesom Rodriguezom prejel drugi rumeni karton na turnirju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kostarika je na drugi tekmi že v prvih sedmih minutah dosegla dva gola in tako upala na preboj v nadaljevanje, a bi morala Brazilija izgubiti. Zadela sta Francisco Calvo in Josimar Alcocer. Ramon Sosa je bil nato uspešen za Paragvaj, ki je ostal po treh tekmah brez točke. Kostarika je v skupini D končala na tretjem mestu s štirimi točkami, eno več je zbrala Brazilija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
03. 07. 2024 11.25
+2
brazilija ni več to kar je bila . po moči pa počasi zaostajajo z evropskimi.
Razumnež
03. 07. 2024 11.13
-1
Euro 2024 se lahko samo skrije pred njihovo predstavo.
Žilefinska
03. 07. 2024 09.16
+1
Hvala Kolumija za 230 evričev 🙂
HALAcR7
03. 07. 2024 08.58
+2
Tekmovanje ,ki nihče ne spremlja
cripstoned
03. 07. 2024 09.51
-4
Vsaka tekma argentine gre viralno...pa ne zaradi top igre in poštene zmage pac pa zaradi smešnih odločitev v korist argentincev....pogledaš tekme in sporne odločitve v korist argentine in jasno je da je po Spju v qatarju tudi copa prirejena da argentinci vzamejo naslov....0predsednik Infantino je prisoten na vsaki tekmi argentine odkar je postal predsednik...le zakaj?? Hudi časi prihajajo za malega prevaranta ko ga javnost dobi v rooke...