Nogomet

Vročekrvni Rooney: Nekoga sem želel poškodovati

Manchester , 09. 02. 2022 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Trenutni trener Derby Countyja in nekdanji igralec Manchester Uniteda Wayne Rooney je priznal, da je na tekmi proti Chelseaju leta 2006 poskušal poškodovati enega od nasprotnikov. Njegovo jezo je takrat začutil njegov reprezentančni soigralec John Terry.

Wayne Rooney je slovel kot brezkompromisen igralec.
Wayne Rooney je slovel kot brezkompromisen igralec. FOTO: AP

Leta 2006 je Chelsea pod taktirko Joseja Mourinha lovil drugi zaporedni naslov angleškega prvaka. Prihod Romana Abramovicha v londonski klub je leta 2003 pretresel ustaljeni red na vrhu angleškega nogometa. Prihod Rusovih milijonov je še najbolj šokiral Alexa Fergusona in njegov Manchester United, za katerega je igral tudi Wayne Rooney.

United je Premier ligo v desetletju pred prihodom ruskega oligarha osvojil kar sedemkrat. Sledila sta dva zaporedna naslova Chelseaja. V sezoni, v kateri so Londončani branili prvi naslov, so se na predzadnji tekmi sezone srečali z Rooneyjevim Unitedom, ki je na lestvici zaostajal za osem točk in ni več imel možnosti za osvojitev naslova. Nekdanji odlični napadalec Rooney se je odločil, da bo na tej tekmi pustil svoj odtis – dobesedno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Stadion je zapustil na berglah

"Na obutvi sem imel vedno plastične krampone s kovinsko konico, ampak za to tekmo sem jih zamenjal z daljšimi, popolnoma kovinskimi kramponi, najdaljšimi dovoljenimi. Hotel sem nekoga poškodovati. Vedel sem, da bodo na tekmi zmagali, saj so bili boljše moštvo. Kramponi so bili dovoljeni in vedel sem, da bom hotel resno vstopiti v vsak dvoboj za žogo," je v nedavnem pogovoru s Sky Sportsom dejal Rooney.

Njegova žrtev je bil nekdanji kapetan Chelseaja. "John Terry je stadion takrat zapustil na berglah. Na njegovi nogi sem pustil luknjo, potem sem po tekmi zanj podpisal svoj dres. Nekaj tednov pozneje sem ga prosil, da mi vrne krampon," je dejal Rooney.

John Terry se je tudi oglasil na svojem Twitter profilu in nekdanjemu reprezentančnemu soigralcu dogodka očitno ni zameril. "Wayne Rooney, je bilo to takrat, ko si pustil svoj krampon v moji nogi?" Je ob dveh emotikonih z nasmehom zapisal nekdanji kapetan Chelseaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danes veliko bolj umirjen trener Derby Countyja

Rooney je danes zelo uspešen trener Derby Countyja, ki se bori za obstanek v drugorazrednem angleškem tekmovanju Championship. Po tem, ko jim je vodstvo lige zaradi finančnih težav odvzelo kar 21 točk, so Ramsi pod taktirko najboljšega strelca v zgodovini angleške reprezentance vse bližje mestom, ki bi jim zagotovila preživetje v Championshipu. Derby za "varnim" 21. mestom z dvema odigranima tekmama več zaostaja zgolj štiri točke.