Nogomet

Vrhunci Ligue 1: Petarda PSG-ja proti nekdanjemu klubu Mbappeja

Pariz, 27. 11. 2023 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., STA
Komentarji
1

Nogometaši PSG-ja so v 13. krogu francoske Ligue 1 s 5:2 odpravili Monaco, nogometaši Lilla pa so z zmago z 2:0 poglobili krizo Lyona, ki tako ostaja na zadnjem mestu ligaške razpredelnice. Varovanci Luke Elsnerja so v gosteh pri Nantesu prišli do težko prigaranega, že sedmega remija v sezoni, od evropskih mest pa so zdaj oddaljeni tri točke.

Parižani so na uvodni tekmi kroga povedli z zadetkom Goncala Ramosa v 18. minuti, za izenačenje pa je štiri minute pozneje poskrbel Takumi Minamino. PSG je še pred odmorom do novega vodstva popeljal Kylian Mbappe s strelom z bele točke. V nadaljevanju je imel Monaco premoč, toda v 71. minuti je Ousmane Dembele dosegel sploh prvi gol, odkar je prišel v Pariz. Le dve minuti za tem je zadel še Vitinha in tako dokončno odločil tekmo. Folarin Balogun je sicer ublažil poraz, a Monaco ni imel možnosti za kaj več. Pariško zmago je v sodnikovem dodatku potrdil Randal Kolo Muani.

Kylian Mbappe se je na tekmi proti klubu, ki ga je izstrelil med zvezde, podpisal pod gol in asistenco
Kylian Mbappe se je na tekmi proti klubu, ki ga je izstrelil med zvezde, podpisal pod gol in asistenco FOTO: AP

Lens v francoskem prvenstvu nadaljuje z dobro serijo, mrežo Clermonta pa so načeli že v 11. minuti, ko je zadel Elye Wahi. V drugem delu sta zadela še Adrien Thomasson (50.) in Wesley Said (82.), Clermont pa tako ostaja na predzadnjem mestu med francosko elito. Na obračunu med Strasbourgom in Marseilleom sta oba gola padla že v prvem polčasu. Domačine je v 6. minuti v vodstvo popeljal Emanuel Emegha, za točko gostov pa je v 27. minuti poskrbel Jonathan Clauss.

Nogometaši Nice so prišli še do osme zmage v sezoni, poraza pa še zmeraj ne poznajo. Minimalno zmago proti Toulousu jim je v 54. minuti zagotovil Terem Moffi. Trdno obrambo je pokazal tudi Le Havre, ekipa slovenskega trenerja Luke Elsnerja. Tudi ta ni prejela gola, ni pa nobenega niti dala. Z le točko je v zelo izenačeni sredini lestvice izgubila eno mesto, trenutno se nahaja na osmem. Prehitel jo Brest, ki je s 3:1 zmagal v Montpellieru.

Na stadionu v Lorientu so gledalci videli pet zadetkov, domačini pa so s 3:2 klonili proti Metzu. Do zmage je prišel tudi petouvrščeni Rennes, ki je s 3:1 ugnal Reims, na zadnji tekmi kroga pa so nogometaši Lilla po zadetkih Jonathana Davida in Tiaga Santosa premagali Lyon, ki po sedmem porazu v sezoni ostaja na dnu lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lupito
27. 11. 2023 20.11
Ko pa pridwjo v CL, tam pa se začnw pravi fuzbal in tam se vidi njihova kvaliteta...