Nogomet

Vrhovec: Zame bo Maribor vedno najboljši klub v Sloveniji

Ljubljana, 17. 09. 2023 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora so v prvi večni derbi nove prvoligaške sezone vstopili optimistično, da lahko sredi prestolnice tokrat iztržijo kaj več. Toda že po pol ure igre v prvem polčasu je bilo jasno, da v igri vijoličastih v tem trenutku marsikaj ne deluje, kot bi moralo. Napak je bilo preveč, kar so nogometaši v zeleno-belih dresih znali izkoristiti za novo zmago nad večnim rivalom iz štajerske prestolnice (2:1). Razočaranje v vrstah gostov je bilo razumljivo veliko.

S solzami v očeh je eden najizkušenejših posameznikov v trenutni zasedbi Maribora Blaž Vrhovec odgovarjal na vprašanja predstavnikov sedme sile. Igralec zvezne vrste je zelo iskreno strnil uvodne misli po novem bolečem porazu na večnih derbijih, saj se zaveda, da Mariborčani trenutno težko parirajo vodilnemu Celju in Olimpiji.

"Zaslužena zmaga Olimpije. Predvsem v prvem polčasu smo bili preslabi, premalo aktivni, v drugem pa smo si sicer priigrali nekaj priložnosti, ko bi lahko prišli do rezultatskega priključka na 2:2, ampak za kaj več smo pokazali premalo. Težko je, ko vidiš, da stvari, ki si jih v dnevih pred tekmo zelo dobro izvajal na treningih, pozneje ne uveljaviš na igrišču. To se nam zdaj dogaja že lep čas," je po porazu z Olimpijo na novinarski konferenci dejal Vrhovec, ki ne soglaša z večino domače novinarske srenje, ki trdi, da nogometaši Maribora ne dajejo vsega od sebe na igrišču.

"Morda to izgleda samo navzven, a verjemite, da vsi dajemo svoj maksimum. Od prvega do zadnjega kažemo tisto, kar smo trenutno zmožni, ampak to za zdaj ne prinaša želenih rezultatov. Ko nekaj naredimo dobro, že takoj v naslednjem trenutku poslabšamo. Prav neverjetno je, kako poceni zadetke prejemamo. Iz prekinitev, denimo, ki smo jih vadili dan pred tekmo. Škoda za takšne zadetke, ki nam očitno spodrežejo krila. Pozneje se je težko priključiti nazaj," iskreno pripoveduje Blaž, ki je vesel, da je po daljšem obdobju dobil priložnost za igro od prve minute.  

"Vsak živi za to, da igra takšne tekme. Vesel sem, da mi je trener Damir Krznar ponudil priložnost za igro od prve minute, in upam, da bo tega v prihodnje še več. Kot eden najizkušenejših igralcev skušam nase prevzeti večji del odgovornosti in s tem nekoliko razbremeniti mlajši del slačilnice. A ne gre po naših željah, vsaj za zdaj ne," priznava vezist vijoličastih in zaključuje:  

"Težko je gledati ljubljeni klub v stanju, v kakršnem je. Zame bo Maribor vedno najboljši klub."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobiv
18. 09. 2023 13.38
+1
Nagnali Ilićiča, naženite Krznarja in Šulerja! Marbor nima igre, Marbor nima vizije, samo bleda senca od Maribora v času Zahota! ZLATKO VRNI SE!
zmerni pesimist
18. 09. 2023 09.18
+2
A krznarja še niso nagnali
Anion6anion
17. 09. 2023 14.14
-2
Kar naj ostane tako. Celje prvak!
tincoop
17. 09. 2023 13.57
+2
Individualna razlika je bila vidna, fanteki sramotijo Maribor. Kaj še je Ante prost?
bobiv
17. 09. 2023 13.52
+4
Ali Šuler in Krznar še nista odstopila?