Nogomet

Vlahović z dvema 'lepoticama' poskrbel za zmago Juventusa

Torino, 16. 01. 2024 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

20. krog italijanske Serie A se je zaključil z domačo zmago Juventusa, ki je na domačem stadionu Allianz s 3:0 premagal Sassuolo. Z dvema zadetkoma se je že v prvem polčasu izkazal srbski napadalec Dušan Vlahović, zmago Bianconerov pa je nato le še potrdil Federico Chiesa. Juventus tako po 20 odigranih tekmah za vodilnim Interjem zaostaja dve točki.

Juventus se je s 15. ligaško zmago v sezoni maščeval Sassuolu, ki je Stari dami zadal edini poraz v aktualni sezoni Serie A. To je bilo 23. septembra lani, od takrat pa je Juventus neporažen na 15 ligaških tekmah (skupno celo na 17 tekmah), na katerih je vknjižil 12 zmag in tri remije.

Slavje nogometašev Juventusa ob zadetku Dušana Vlahovića
Slavje nogometašev Juventusa ob zadetku Dušana Vlahovića FOTO: AP

Tokrat je bil nesporni junak tekme Dušan Vlahović, ki je proti Sassuolu nadaljeval odličen osebni niz, saj je na vseh domačih ligaških tekmah proti črno-zelenim dosegel zadetek. Dvakrat je bil uspešen v dresu Fiorentine, in štirikrat v dresu Juventusa. Tokrat se je 23-letni Srb izkazal v le 37 minutah tekme izkazal z dvema izjemnima zadetkoma z razdalje, s čimer je podatkih Opte postal najhitrejši igralec Juventusa, ki mu je na eni tekmi uspelo doseči dva zadetka s strelom izven kazenskega prostora. Prvega je Vlahović z močnim strelom s približno 18 metrov, s katerim je zadel v levi zgornji kot nasprotnikovega gola, drugič na tekmi pa je bil srbski reprezentant uspešen še s prostega strela, ko je z močnim strelom z levico žogo z odbitkom od prečke poslal v mrežo nemočnega vratarja gostov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po 20. krogu na vrhu lestvice s 51 točkami ostaja Inter, na drugem mestu pa je z dvema točkama manj Juventus. Kluba se bosta še drugič v sezoni srečala čez dobre dva tedna, ko se bosta pomerila v Milanu. Njuna prva medsebojna tekma se je konec novembra končala brez zmagovalca (1:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.