Nogomet

Vipotnik z dvema zadetkoma in podajo navdušil v Bordeauxu

Bordeaux, 11. 11. 2023 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski napadalec Žan Vipotnik je na tekmi 14. kroga francoske Ligue 2 odigral najboljšo tekmo v dresu Bordeauxa. Nekdanji napadalec Maribora je namreč sodeloval pri vseh treh zadetkih kluba z zahoda Francije: najprej je vknjižil podajo, nato pa se je izkazal še z dvema zadetkoma.

"Zelo dobra tekma z naše strani, dobro smo začeli, tako da nam je bilo malo lažje, ampak smo potem dobili zadetek, kar nas je malo umirilo. Potem smo zadeli pred polčasom, kar je najlepše bi lahko rekli, da greš potem malo lažje v drugi polčas. Ja sem vesel za moje dva zadetka in asistenco ampak bolj pomembna je zmaga, mi smo si danes to zaslužili, moramo se poveseliti in upam, da bomo nadaljevali tako tudi v prihodnje," je po tekmi povedal  Žan Vipotnik.

Žan Vipotnik
Žan Vipotnik FOTO: Girondins de Bordeaux

21-letni napadalec je odlično izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil Albert Riera in ga uvrstil v začetno enajsterico. Že v 15. minuti se je vpisal med podajalce, ko je zaposlil Pedra Diaza, po izenačenju Annecyja pa se je izkazal v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je s svojim drugim ligaškim zadetkom v sezoni poskrbel, da je šel Bordeaux na glavni odmor s prednostjo. Dobro dnevno formo je nato slovenski reprezentančni napadalec potrdil še v drugem polčasu, ko je v 58. minuti zadel še drugič na tekmi in s tem postavil končni izid 3:1.

Žan Vipotnik
Žan Vipotnik FOTO: Girondins de Bordeaux

Vipotnik od prihoda v Bordeaux sicer še našel forme, ki jo je kazal v dresu Maribora. 21-letnik se je zaenkrat na 13 tekmah francoske lige podpisal pod tri zadetke in dve podaji, a se od prihoda Riere, vse bolj pogosto znajde v začetni enajsterici. V kolikor bo še naprej kazal predstave, kot jo je proti Annecyju, mu vloga prvega napadalca pri šestkratnih francoskih prvakih ne uide. 

Statistika Žana Vipotnika proti Annecyju
Statistika Žana Vipotnika proti Annecyju FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
11. 11. 2023 21.50
+0
Haha najslabše k se neki tolče z roko po klubskem znaku, ful ima rad Bordo 😂
Dildoslav
11. 11. 2023 21.24
-5
Elsner pa navdušuje v prvi ligi. Vi pa o drugoligašu, ki je 32. Liga v Evropi.
Nimiuseen
11. 11. 2023 21.13
+7
Lepo čestitam Žan!