Nogomet

VIDEO: Da Silva spregovoril

London, 06. 03. 2008 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški nogometni reprezentant Eduardo da Silva je novinarjem podal prvi intervju po grozljivi poškodbi.

Ognjeni reprezentant je hrvaške novinarje zaprosil, naj ga ne sprašujejo o Martinu Taylorju, saj na ta vprašanja ne bo odgovarjal. Je pa Brazilec na vsa vprašanja odgovarjal mirno in preudarno, predvsem pa je dogodek, ki ga je od nogometnih igrišč oddaljil za lep čas označil za nesrečni slučaj. „Sedaj mi je precej lažje. Veliko bolje se počutim, tudi v glavi sem razčistil nekatere stvari. Predvsem to, da bom z nogometnih igrišč odsoten leto dni. Po drugi strani pa me veseli dejstvo, da bom več časa preživel z družino,“ pravi Dudu, kot kličejo izvrstnega napadalca, ki je v Arsenal prišel iz zagrebškega Dinama.

Bližnje srečanje z obrambnim igralcem Birminghama Martinom Taylorjem ocenjuje kot nesrečni dogodek. „V tistem trenutku sem imel vso težo na nogi in prav zato je prišlo do tako grozljive poškodbe. Če bi imel takrat nogo v zraku bi bil to povsem navaden prekršek, vendar se je usoda z mano poigrala,“ se spominja Da Silva, ki prvič odkriva občutke, ko je zagledal zevajočo kost. „Sprva me je ujela panika. Takoj ko sem zagledal, kaj se mi je zgodilo sem obrnil glavo v drugo stran. Nisem mogel gledati,“ priznava Dudu, ki video posnetka sploh še ni videl. „Povedali so mi, da ne deluje ravno prijetno za oko in želodec. Verjamem jim na besedo in posnetka še nisem želel videti. Verjetno ga tudi ne bom,“ je v odkritem intervjuju povedal britanskim medijem. Da Silva bo rehabilitacijo opravil doma v Braziliji.

Eduardo da Silva
Eduardo da Silva FOTO: dnevnik.hr

Mavčno oblogo na nogi bo nosil še mesec dni, potem pa sledi mukotrpna rehabilitacija. „Vse je odvisno od mene. Najvažneje je, da bom pripravljen v glavi. Potem bo vse lažje.“ Eduardo Da Silva je naredil šele prvi korak. Čeprav majhen pa odločilen na poti k vrnitvi na igrišča. „Gotovo sem bom vrnil. Kdaj točno pa seveda še ne morem napovedati. Ne bom prehiteval stvari, moram se povsem pozdraviti.“

Brazilec je na koncu pogovora omenil še eno neprijetnost. „Moj intervju za „News of the World“ je lažen. Izmislili so si ga. Tudi to, da je prišel Taylor na obisk v bolnico. Tudi opravičil se ni. Ne zamerim mu, toda želim da se pove resnica. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da so si izmislili članek o meni.“




  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zoja07
06. 03. 2008 22.57
eduardo je car:) človk ma res poštimane stvari u glavi... sam tko naprej...
carpe.diem@masicom.net
06. 03. 2008 21.18
Dream021, vse drži, vendar pa je še vedno Brazilec s hrvaškim državljanstvom. :D
JJ3
06. 03. 2008 20.11
carpe.diem - razlika med McDonaldom in DaSilvo je ta, da je McDonald prišel v Slovenijo z ene 25 leti, odigral 2-3 sezone in odšel, Da Silva pa je na Hrvaško prišel kot otrok in njegova celotna kariera je povezana s hrvaškim nogometom. Trenirali so ga hrvaški trenerji, kupil je hišo na Hrvaškem, se tam tudi poročil z domačinko itd. Iz Brazilije pa je prinesel samo svoj super talent
saram
06. 03. 2008 19.18
Če je to res, da ga Taylor ni šel obiskat in se mu ni opraviču pol je pa res idiot brez morale in bi mogu dobit prepoved igranja. A je drgač da silva igral na zadnjem SPju za Hrvate? K jst se ful ne spomnim, da bi oni meli kakega brazilca v moštvu, lahk da se motim.
kritika@email.si
06. 03. 2008 17.21
Pohvale Da Silvi za tako športen in korekten komentar!
carpe.diem@masicom.net
06. 03. 2008 15.26
Hot-shot69, nogomet je itak najbolj popularen šport na svetu, če se ne motim. Ravno zato se tudi dobri rezultati v le-tem poveličujejo veliko bolj, kot v kateri koli drugi športni panogi. Tudi zaslužki so astronomski. Jaz bom pa povsem zadovoljen, če bomo mi kdaj imeli tako kvalitetnega igralca kot je Eduardo da Silva, pa da bo za spremembo Slovenec, ker je v trenutni naši nogometni reprezentančni zasedbi 3/4 igralcev pol-pol. :))) Le redkokateri je čisti Slovenec. :D Ni pa noben tako dober. To pa je res, tujci pa so skoraj vsi v naši reprezentanci (Stevanović, Handanović itd.). :D
hot-shot69
06. 03. 2008 15.19
koky, bolš govori Hrvašk kot nekateri naši fusbalerji Slovensk :). carpe.diem, on trese mrežo za HRVATE in to je edino kar je pomembno! Povej mi kakšnega tujca s slovenskim potnim listom, ki je naredil vsaj 10% toliko za SLO kot je Silva za CRO (v športu).
carpe.diem@masicom.net
06. 03. 2008 15.09
Koky, njegova soproga je Hrvatica.
koky
06. 03. 2008 14.40
Včeraj sem gledal ta intervju. Na sporedu je bil na HTV pred prenosom tekme LP med Realom in Romo in moram rečt, da sem bil zelo presenečen nad njegovim znanjem hrvaščine. Res upam, da se čimprej vrne in začne delato to kar najbolje zna. Zabijati gole!
carpe.diem@masicom.net
06. 03. 2008 13.08
Je Brazilec s hrvaškim potnim listom, ni pa Hrvat. Brazilec je bil in bo ostal. To je dejstvo. Kakor tudi nekateri športniki, ki predstavljajo Slovenijo, niso vsi Slovenci, pa če še tako mahajo z našimi potnimi listi in s potrdili o državljanstvu. Ariel Mcdonald tudi ni bil nikoli Slovenec in ne bo. Ima pač slovenski potni list in nastopil je parkrat za slovensko reprezentanco, to pa je tudi vse. Z drugimi besedami - s tujim se je lahko oz. najlažje kititi.
homealone@email.si
06. 03. 2008 12.58
Ja tocno, ta prvi intervju je pripradel HRT-ju, tko da so te besede prevzete iz njihovega intervjuja
thr0l@yahoo.com
06. 03. 2008 12.57
jurca.g: in kaj te bode v oči? Ja, je Brazilec s hrvašlim potnim listom, in? A mi mamo pa same slovence v reprezentancah? Poglej samo nogometaše in rokometaše, so vsi rojeni v Sloveniji?
Jurca007
06. 03. 2008 12.47
In kje bo rehablitiral?? "Da Silva bo rehabilitacijo opravil doma v Braziliji. " Doma v Braziliji ne doma na Croatiji
Jurca007
06. 03. 2008 12.47
In kje bo rehablitiral?? "Da Silva bo rehabilitacijo opravil doma v Braziliji. " Doma v Braziliji ne doma na Croatiji
david82@email.si
06. 03. 2008 12.10
Prvi intervju je podaš novinarju hrvaške HRT in ne britanskem novinarju!