Nogomet

Verbič z družino na varnem: Hvala vsem, ki so pomagali

Kijev, 28. 02. 2022 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič že nekaj let živi v Kijevu, kjer igra za Dinamo, hkrati pa je v ukrajinski prestolnici zasnoval tudi družino. Nekdanji igralec Celja in danskega Kobenhavna se je preko spletne platforme zahvalil vsem, ki so pomagali njegovi družini, da je zapustila vojno območje. Verbič je s partnerko Alino in sinom Majem srečno pripotoval na Poljsko. Verbič je eden od skoraj stotih Slovencev, ki živijo in delajo v Ukrajini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Benjamin Verbič je na začetku vojne grozote v Ukrajini, kjer nekaj sezon uspešno nastopa za kijevski Dinamo, na medmrežju delil fotografijo in zapisal: "Molite za Ukrajino." Slovenec, ki se je pred dobrim letom in pol s partnerko, ukrajinsko manekenko in vplivnico Alino, razveselil rojstva prvega sina Maja, je imel v zadnjem času ogromno skrbi in nevšečnosti zaradi vojne, ki poteka v Ukrajini. Slovenskemu reprezentantu je z družino le uspelo zapustiti vojno žarišče, v sporočilu na družbenih omrežjih pa se je zahvalil svojemu soigralcu pri Dinamu, Poljaku Tomaszu Kedziori in poljskemu predsedniku vlade Mateuszu Morawieckemu. "24. februarja smo se zbudili ob zvoku siren, ko je v Ukrajini izbruhnila vojna. V tem težkem času so se zgodili grozljivi dogodki in zdaj svet spremlja, kaj se dogaja. Preletavajo nas vojaški lovci, prihaja do eksplozij, streljanja, bombardiranja mest, ko ljudje živijo v strahu in spijo v bunkerjih, se začneš zavedati, kaj je resnično pomembno," je med drugim zapisal 28-letni nogometaš. "Rad bi se zahvalil vsem, ki so klicali in skrbeli zame in za mojo družino, še posebej pa se zahvaljujem svojemu soigralcu in prijatelju Tomaszu Kedziori, predsedniku poljske vlade Mateuszu Morawieckemu in poljski nogometni zvezi, ki je pomagala meni in moji družini. Moj sin je končno na varnem. Upamo na najboljše in naj mir nastopi nemudoma,” je še sporočil slovenski napadalec.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
01. 03. 2022 08.34
-1
Njegova plastična punca žena bo lahko sedaj tukaj vplivnica in se prodajala 😂🙈
športnik66
28. 02. 2022 09.40
+11
Super, da se je rešil, naš Benjamin Verbič. Vedno s srcem igra za Slovenijo in je tudi sicer super fant. Srečno v nadaljni karieri, Benjamin, kjerkoli že boš igral.
Strateg67
28. 02. 2022 21.00