Nogomet

Sinovi Volkulje do prve zmage v letošnji Serie A

Roma, 20. 09. 2008 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roma je v 3. krogu italjanskega državnega prvenstva na svojem Olimpicu zasluženo s 3:0 premagala Reggino.

Mirko Vućinić
Mirko Vućinić FOTO: Reuters

Na stadionu Olimpicu sta se pomerili domača Roma in Reggina, obe ekipi sta naskakovali prvo zmago v letošnji sezoni.

Na pol praznem Olimpicu so domači imeli več od igre, ampak mreže so ostale nedotaknjene vse do 45. minute. V sodnikovem podaljšku je Daniele De Rossi izvajal z desne strani prosti strel, ter poslal oster predložek v kazenski prostor, kjer je obramba Reggine slabo posredovala, Christiano Panucci pa je izkoristil napako obrambe in zadel za 1:0.

Alberto Aquilani, strelec drugega zadetka za Romo.
Alberto Aquilani, strelec drugega zadetka za Romo. FOTO: Reuters


Drugi polčas so boljše začeli domači in v 51. minuti po samostojni akciji vezista Alberta Aquilania, ki je z natančnim močnim strelom v zgornji desni kot premagal gostujočega vratarja, povišali vodstvo domačih na 2:0. Po zadetku Rome je ritem igre padel, igra se je odvijala na sredini igrišča.

Domači navijači so nastrpno pričakovali, kdaj bo stopil v igro njihov prvi zvezdnik in ljubljenec občinstva Francesco Totti. To se je zgodilo v 78. minuti, ko je iz igre odšel Mirko Vućinić. Od trenutka, ko je v igro stopil Totti se je ritem igre spet razživel in že v prvi akciji se je Romina desetka izkazala z lepo podajo. Zaposlil je Simoneja Perrotto, ki je zadel vratnico. Ko je že vse kazalo na konec tekme je v sodnikovem podaljšku Totti izvajal prosti strel, njegov strel pa je vratar Reggine Andrea Campagnolo s skrajnimi močmi odbil le do Perote, ki je postavil končni izid tekme 3:0.

Izid:

Roma-Reggina 3:0 (1:0)

(Panucci 45), (Aquilani 51), (Perota 90)


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
21. 09. 2008 08.03
Sinovi Volkulje, ha, ha, ha!!! Volkulja se piše z malo, še Romulus in Remus nista bila njena sinova, ju je le dojila, aVučinić je potem sin kakšne šarplaninke ali kako?
Dejan Dejcy
20. 09. 2008 21.39
a gdo slučajn ve zakva šport kluba 2 ni na tveju
Mitja Marolt
20. 09. 2008 20.40