Nogomet

V vratih Radomljanov proti Hajduku debitiral šestnajstletnik

Radomlje, 07. 07. 2024 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski prvoligaš iz Radomelj se je pred dnevi na pripravljalni tekmi pred začetkom nove tekmovalne sezone pomeril s splitskim Hajdukom. Dalmatinci, ki jih bo v novi sezoni vodil italijanski strokovnjak Gennaro Gattuso, so Slovencem nenadejano morali priznati premoč (0:1). Del "krivde", da so Radomljani proti uglednemu hrvaškemu prvoligašu ohranili ničlo, pa ima tudi 16-letni vratar Luka Jelić, ki je sploh prvič branil na uradni tekmi v članski konkurenci. In kot kaže, se tradicija nadarjenih slovenskih vratarjev, ki trkajo na vrata članske konkurence, nadaljuje.

Gennaro Gattuso in Luka Jelić
Gennaro Gattuso in Luka Jelić FOTO: NK Hajduk Split

Na četrti pripravljalni tekmi so Radomljani v domačem športnem parku pred nekaj dnevi gostili hrvaškega velikana Hajduk iz Splita in ga premagali z rezultatom 1:0. Edini gol je po lepi akciji in mirnem zaključku ob koncu prvega polčasa dosegel Rok Štorman. V prvem polčasu in delu drugega je bil v vratih slovenskega prvoligaša Emil Velič, nato pa je v zadnje pol ure tekme trener rumeno-črnih Darjan Slavic priložnost ponudil 16-letnemu Luku Jeliću, ki je to odlično izkoristil. To je hkrati tudi pohvala za trenerja vratarjev Radomljanov Luko Brumca, ki bdi nad čuvaji mreže tega slovenskega prvoligaša in očitno svoje delo uspešno opravlja. In kar je zelo pomembno, zaupa mladim. Spomnimo se le Jana Oblaka, ki je pri 16 letih debitiral v vratih Olimpije. Za Škofjeločana je to le še daljna preteklost ... Jelić pa je novo potrdilo, da se v Sloveniji ni bati za vratarsko prihodnost. 

Tudi z uspešnimi obrambami in nenavadno mirnostjo, ki jo je mladi Jelić kazal med vratnicama, so Radomljani ohranili mrežo nedotaknjeno in se razveselili prestižne mednarodne zmage proti Hajduku, s katerim gojijo sodelovanje na vseh športnih področjih. Jelić, ki je športno pot začel v Kranju, jo nadaljeval pri ljubljanski Olimpiji, sedaj je pa že nekaj sezon član Radomelj, je kandidat za mladinsko reprezentanco Slovenije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.