Nogomet

V vijolično mesto prihaja Vojvodina, Mariborčani pripravljeni na borbo

Maribor, 07. 08. 2024 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anže Mlakar
Komentarji
8

Nogometaše Maribora v četrtek čaka obračun tretjega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo. V Ljudski vrt prihaja srbska Vojvodina, po besedah trenerja Anteja Šimundže in kapetana Martina Milca pa bodo morali 16-kratni slovenski državni prvaki za dober rezultat pred povratno tekmo odigrati na zelo visokem nivoju.

Več videovsebin
  • Martin Milec pred tekmo proti Vojvodini
    01:51
    Martin Milec pred tekmo proti Vojvodini
  • Ante Šimundža pred tekmo proti Vojvodini
    02:34
    Ante Šimundža pred tekmo proti Vojvodini

Mariborski nogometaši se v tekmo ne podajajo z najboljšo popotnico, saj so minuli vikend pred domačimi navijači v tretjem krogu slovenskega prvenstva proti Bravu iztržili zgolj remi. Zdaj jih čaka tekma proti Vojvodini, ki je po besedah Martina Milca ekipa, ki je po kakovosti primeren nasprotnik za zadnjo fazo kvalifikacij. Z izbranimi besedami je o njih govoril tudi Ante Šimundža. "Imajo kvaliteto in hitrost. Morali bomo pokazati kvaliteto, biti čvrsti, tekmovalni, evropski. Vojvodina je zelo resna ekipa, ki se je sicer od lanskega leta malo spremenila, mi pa se moramo osredotočiti na to, kako jih onemogočiti in biti čim boljši. Če želimo napredovati, moramo biti res na visokem nivoju."

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so imeli v začetku sezone nekaj težav s poškodbami, pred četrtkovo tekmo pa veseli dejstvo, da so vsi nogometaši pripravljeni za nastop. "Sven Šoštarič Karič je oddelal cel trening, tako da bo v kadru za tekmo. Vsi so okej, vsi so zdravi. Josip Iličić je imel nekaj težav s prstom, ampak to je zanemarljivo. Hilal Soudani trenira v polnem ritmu, Blaž Vrhovec enako, tako da so vsi pripravljeni za tekmo," je povedal 52-letni nogometni strokovnjak.

Sven Šoštarič Karič se po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe vrača v kader.
Sven Šoštarič Karič se po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe vrača v kader. FOTO: Damjan Žibert

Vijoličasti imajo v novi sezoni nekaj težav z obrambo. Na šestih tekmah v vseh tekmovanjih so le domači evropski obračun proti Craiovi sklenili brez prejetega zadetka. "Zavedamo se, da dobivamo preveč golov. Glavni cilj na tekmi bo, da mreža ostane nedotaknjena. Spredaj si zmeraj ustvarimo dovolj priložnosti, pri katerih bomo morali biti v realizaciji zbrani, zadaj pa bo moralo vseh 11 oddelati na najvišjem možnem nivoju," je dejal kapetan Milec, podobno pa razmišlja tudi Šimundža: "To ni odvisno samo od osrčja obrambe, ampak od prvega napadalca. Mojo filozofijo poznate – prvi napadalec je vratar, prvi obrambni igralec pa napadalec. Vsi moramo garati, da ne dobimo zadetka, tako kot moramo vsi garati, da ga dosežemo."

NK Maribor
NK Maribor FOTO: NK Maribor

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
08. 08. 2024 20.25
+0
zapiramvamustaaa
08. 08. 2024 09.04
-2
Mariborčani igrajo trenutno najboljše in bodo tudi Slovenski prvaki.
Anion6anion
07. 08. 2024 17.30
+1
Dajmo Maribor, Žabarji smo z vami.
walter2
07. 08. 2024 17.20
+0
Glede na to,kar je Vojvodina pokazala na tekmah s Ajaxom ne glede na končni rezultat bo verjetno žal previsoka ovira za Maribor.Če se motim bom zelo vesel!
1D10T
07. 08. 2024 16.03
-5
po slikah sodeč, bo 1:1...2:2, 10 in 8 data gol
wsharky
07. 08. 2024 14.25
-3
glede na to, da je obramba trotekof luknjasta kot šficarski sir bodo ziher fasali kak gol
Mariborrrrrrrrr
07. 08. 2024 16.13
+0
Ti si trotek pluvas po noleti in pa Mariboru sram te bodi Shark in se brigaj za svoje trotle
lusma00
07. 08. 2024 17.39
+0
Maribor...to je samo eden od odgovorov na vašo skodoželnosti do drugih rivalskih klubov in prav je tako ...karma vas pa vedno znova in znova tepe ampak vas ne izuči.