Nogomet

V Valencii gori: Netopirji v vse bolj temni luknji

Valencia, 22. 10. 2024 08.56 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Valencia se utaplja v vse večjih težavah. Ob katastrofalnih rezultatih na začetku nove klubske sezone (le ena zmaga ob treh remijih in šestih porazih) se nekdanji velikan španskega nogometa sooča tudi s finančnimi tegobami, kar posledično povzroča zastoje pri gradnji novega stadiona. Da je stanje okoli Mestalle vse bolj napeto, smo lahko videli pred, med in po novem ligaškem porazu z Las Palmasom (2:3), ko so najzvestejši navijači netopirjev na različne načine izkazali svoje nezadovoljstvo nad trenutnim stanjem kluba.

Navijači Valencie ne skrivajo razočaranja nad lastnikom kluba, azijskim poslovnežem Petrom Limom, ki naj bi povsem izgubil nadzor nad delovanjem kluba.

Valencia, nekoč ugleden španski nogometni klub, ki je znal mešati štrene najboljšim moštvom na stari celini – nenazadnje so netopirji v sezoni 2000/2001, ko je zanje igral tudi nekdanji slovenski zvezdnik Zlatko Zahović, zaigrali v velikem finalu Lige prvakov proti münchenskemu Bayernu – se danes nahaja pred pravim kolapsom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španski mediji gredo še dlje in poročajo o klubu, ki je dosegel najnižjo točko v svoji bogati zgodovini. "Če sta madridski Real in Barcelona nedvomni vlečni sili našega klubskega nogometa, so klubi, kot so madridski Atletico, Sevilla in Valencia, nepogrešljiv del bogate zgodovine nogometa na Iberskem polotoku. To so (bila) moštva z jasno identiteto, usmeritvijo in načinom delovanja v realnih okvirjih. Danes pa z veliko žalostjo spremljamo propad enega najbolj tradicionalnih španskih nogometnih klubov," so med drugim zapisali pri madridski Marci.

Vse pogostejši izgredi navijačev, zadnji se je zgodil po zadnjem domačem prvenstvenem porazu z Las Palmasom (2:3), opozarjajo na vse bolj nevzdržno stanje v klubu, ki mu poveljuje očitno v času in prostoru izgubljeni Peter Lim. Za nameček se je nepregledna množica vročekrvnežev spopadla še s tamkajšnjo policijo in z zažiganjem različnih stvari na klubskem parkirišču pred Mestallo dala jasno vedeti, kaj si misli o trenutni podobi ljubljenega kluba. 

Valencia je po 10 odigranih krogih španskega prvenstva z eno samo zmago na samem dnu razpredelnice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Richy-1260
22. 10. 2024 11.59
+1
Gre se jim za milijonsko korporacijo in igralce, ki so preplačani, klubu in igralcem pa ni glih mar za te "zveste" navijace🤔
TvojPrijatelj
22. 10. 2024 11.51
+0
Naj se raje vodstvo vpraša zakaj Gaizka Mendieta ne igra. Ni niti na klopi. Po mojem mnenju eden izmed najboljših, najverjetneje kar najboljši, igralec v zgodovini Valencie.
Franci123
22. 10. 2024 12.50
+2
Mogoče zato ker je star 50 let in je v penziji?
Amor Fati
22. 10. 2024 11.02
+1
Ko ti je pripadnost klubu vredna več kot tvoje življenje. Brezveze.
viking76
22. 10. 2024 11.10
+0
V tujini drugače gledajo na žogobrc, kot pri nas. Pri nas nimaš biti kaj ponosen na noben klub.
Amor Fati
22. 10. 2024 11.14
+2
Divjajo pa kot, da bo čez sedem ur konec sveta. Noro. Ni kaj.