Nogomet

'V takšnih trenutkih je nogomet drugotnega pomena, ta zmaga je za Georgea'

London, 11. 10. 2024 09.38 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Grški nogometni izbrani vrsti je uspel velik podvig. V britanski prestolnici, natančneje na slovitem Wembleyju, so varovanci srbskega strokovnjaka Ivana Jovanovića s pogumno in požrtvovalno igro ter z mislimi na tragično preminulega reprezentančnega soigralca Georgea Baldocka v okviru Uefine Lige narodov premagali angleško reprezentanco z 2:1. Junak dvoboja je bil dvakratni strelec Vangelis Pavlidis, ki je tako zmago kot oba zadetka posvetil omenjenemu Baldocku.

V še nepojasnjenih okoliščinah tragično preminuli George Baldock je bil več kot dovoljšen motiv za grške nogometaše, ki so po taktično brezhibni predstavi v okviru skupine B2 Lige narodov sredi Wembleyja prišli do velikega skalpa.

Evropske prvake izpred dveh desetletij je v 49. minuti tekme v vodstvo popeljal Vangelis Pavlidis. Pred izenačujočim golom Juda Bellinghama v 88. minuti so grški nogometaši zadeli še drugič, a je Pavlidisu veselje prepričil VAR. Je pa isti nogometaš v čast Baldocku meril v polno globoko v sodnikovem dodatku za sladko-grenko veselje Grkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je bil zelo poseben večer za nas. Naše misli so povsem pri družini Georgea Baldocka. Drži, da smo profesionalci, in morali smo odigrati to tekmo, a ves čas smo mislili nanj. Vse, kar smo v danem trenutku premogli, smo pustili za našega Georgea na zelenici Wembleyja. V takšnih trenutkih je nogomet drugotnega pomena, on je bil pomemben del naše ekipe in zelo ga pogrešamo," je po veliki gostujoči zmagi dejal grški junak sredi britanske prestolnice.

"Zmagali smo, a ne bom slavili. Nimam besed," je s cmokom v grlu pristavil Pavlidis, selektor Ivan Jovanović pa se je navezal z naslednjimi besedami: "George je pustil velik pečat v tej reprezentanci. Danes so grški reprezentanti igrali izključno njemu v čast."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KatiFafi
11. 10. 2024 11.48
+3
Kapo dol Grki.