Nogomet

V Stožicah zagotavljajo, da bo zaplet z registracijami zimskih okrepitev pravočasno urejen

Ljubljana, 02. 02. 2022 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
7

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane, ki je v torek potrdil prihod še sedme zimske okrepitve, to je Aljoša Matko, je sporočil, da bodo novi igralci pravočasno registrirani.

Olimpijo so ob Aljoši Matku pozimi okrepili še Ivan Prtajin, Mario Kvesić, Marin Pilj, Robert Mudražija, Ivan Banić in Nik Prelec, a ti še niso bili registrirani zaradi prepovedi prestopnih dejavnosti, ki jo je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) uvedel proti ljubljanskemu prvoligašu zaradi odprtih obveznosti.

Ta prepoved se bo končala, ko bo Olimpija plačala približno 200.000 evrov za primer Marka Gajića, ki je pred dobrim letom in pol prek Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) vložil tožbo proti Olimpiji zaradi neupravičene enostranske prekinitve pogodbe.

V ljubljanskem klubu so sporočili, da bo vse urejeno pravočasno, torej še pred 9. februarjem, ko bodo Ljubljančani v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach gostili Muro.

Ena od Olimpijinih zimskih okrepitev, Marin Pilj, bo po zagotovilih vodstva kluba lahko zaigrala v zeleno-belem dresu že na otvoritveni tekmi spomladanskega dela sezone proti  branilki naslova Muri.
Ena od Olimpijinih zimskih okrepitev, Marin Pilj, bo po zagotovilih vodstva kluba lahko zaigrala v zeleno-belem dresu že na otvoritveni tekmi spomladanskega dela sezone proti branilki naslova Muri. FOTO: NK Olimpija

"Kot smo že poročali na naši uradni spletni strani, je bil šele z današnjim (torkovim) vpisom Adama Deliusa v register Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve kot novega predsednika Športnega društva Nogometni klub Olimpija Ljubljana dokončno zaključen postopek prevzema Olimpije. To, da se je prevzem vlekel tako dolgo, je eden od ključnih razlogov, zakaj novo vodstvo kluba še ni imelo povsem prostih rok pri vodenju Olimpije," so zapisali pri Olimpiji.

"Kar zadeva zimske okrepitve oziroma prepoved registracije novih nogometašev od Nogometne zveze Slovenije, pa lahko zatrdimo, da bodo v kratkem vse prepreke, ki ovirajo registracijo novih nogometašev, odpravljene. Novi nogometaši bodo posledično za Olimpijo registrirani pravočasno oziroma pred začetkom drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach," so dodali.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikica247
02. 02. 2022 12.09
-1
Je Jojo že podpisal za Olimpijo? Drugam ga tak ne bodo več vzeli.
fedr?k
02. 02. 2022 12.18
+0
Zdaj žaluje za pokojnim Zamparinijem, nekdanjim lastnikom Palerma.
borjac
02. 02. 2022 11.33
+3
Ta novi lastnik Olimpije, naj bi bil Nemec, je mislil da je prišel v Tunguzijo in ne bo treba plačevati dolgov, ampak ne, mi smo Zimbabve, tam pa se še plačujejo davki, vsaj dokler Simić ne bo odločil drugače, torej najprej plačilo potem registracija in seveda licenciranje, tale nova okrepitev Marin Pilj je pa takoj našel svoje igralno mesto, na tribuni.
User2062886
02. 02. 2022 10.25
+2
Upam da še Savo Miloševič terja dogovorjen znesek.
fedr?k
02. 02. 2022 11.02
+1
Tudi on bo še vložil tožbo. Okostnjaki padajo iz omare.
marjank
02. 02. 2022 11.20
-3
fedr?k
02. 02. 2022 11.24
+3
Lokal patriot sm tako da navijam in tudi igral za Triglav. Sampion. Treba je spostovati pogodbe in to Mandaric ni spostoval zdaj pa vse prihaja na dan. Drugače pa vse dobro želim vsem klubom.