Nogomet

Urugvaj premagal Kanado in zasedel tretje mesto na pokalu Amerike

Charlotte, 14. 07. 2024 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
3

Urugvaj je zasedel tretje mesto na nogometnem pokalu Amerike po zmagi po enajstmetrovkah proti Kanadi s 4:3 (2:2). Ekipo je do brona vodil veteran Luis Suarez, ki je izenačil v zadnjih sekundah tekme in nato zadel zmagovito enajstmetrovko.

Kanada - Urugvaj
Kanada - Urugvaj FOTO: AP

Vezist Tottenhama Rodrigo Bentancur je prvi zadel v osmi minuti, Kanadčani pa so prek Ismaela Koneja (22.) in Jonathana Davida (80.) prišli do preobrata. 37-letni Luis Suarez je izenačil v drugi minuti sodnikovega dodatka in tekmo pripeljal do enajstmetrovk. Za Kanadčane sta zgrešila Kone in Alphonso Davies. Selektor Urugvaja Marcelo Bielsa je po nastopu dejal, da je južnoameriška ekipa igrala precej pod svojo ravnjo.

"To ni bila naša odlična predstava. Kanada je bila bolj sveža in moji igralci so bili utrujeni. Vem, da je ta turnir prišel po dolgi sezoni in utrujenost vpliva na igralce, vendar mislim, da lahko igramo malo bolje, kot smo," je ocenil Bielsa.

Nogometaši Urugvaja po osvojitvi tretjega mesta na pokalu Amerike.
Nogometaši Urugvaja po osvojitvi tretjega mesta na pokalu Amerike. FOTO: AP

Kolumbija se bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v finalu v Miamiju srečala s svetovnimi prvaki in branilci naslova Argentinci.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stoj?kov
14. 07. 2024 11.15
+2
zmerni pesimist
14. 07. 2024 09.22
-8
In argentina bo zmagala palčku pa zlata žoga
Šumsko voče
14. 07. 2024 15.16