Nogomet

Urugvaj nadigral Bolivijo, Panama ugnala ZDA

New Jersey, 28. 06. 2024 07.55 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Urugvaja so sinoči v tekmi drugega kroga skupine C na južnoameriškem prvenstvu s 5:0 odpravili Bolivijo in krog pred koncem predtekmovanja naredili velik korak proti četrtfinalu. Na drugi tekmi te skupine je Panama z 2:1 premagala ZDA.

Kljub visoki zmagi si Urugvajci uradno še niso potrdili nastopa v izločilnih bojih, a so izredno blizu. Pred tretjim krogom imajo na vrhu šest točk, ZDA in Panama sta pri treh, medtem ko je Bolivija brez.

Toda v zadnjem krogu se bo Urugvaj meril z ZDA, Panama pa z Bolivijo, tako da kljub zelo majhnim možnostim drugačnega razpleta Urugvaj vseeno še nima potrjenega četrtfinala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A sodeč po tokratni predstavi na stadionu MetLife v New Jerseyju ne bodo imeli veliko težav z gostitelji pokala Amerik. Proti Boliviji so tekmi nadzorovali od začetka do konca, prav tako pa so tekmecem nasuli pet golov.

V prvem polčasu sta zadela Facundo Pellistri (8.) in Darwin Nunez (21.). V drugem polčasu pa so ob koncu zmago potrdili Maximiliano Araujo (77.), Federico Valverde (81.) in Rodrigo Bentancur (89.).

Darwin Nunez
Darwin Nunez FOTO: AP

Gostitelji prvenstva Američani pa so v Atlanti doživeli prvi poraz na tem turnirju. Na stadionu Mercedes-Benz so že v 18. minuti ostali brez Timothyja Weaha, ki je bil po ogledu videoposnetka izključen. Kljub temu so Američani le štiri minute zatem s sijajnim strelom Folarina Baloguna z roba kazenskega prostora in s pomočjo vratnice povedli.

Toda hitro so nogometaši Paname izenačili, že v 26. minuti je bil natančen Cesar Blackman. Prve tri točke Panamcem je v 83. minuti priigral Jose Fajardo. Tudi slednji so sicer zadnje minute odigrali brez izključenega Adalberta Carrasquilla.

Jose Fajardo
Jose Fajardo FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janez Novak 13
28. 06. 2024 08.21
+2
"Panama ugnala ZDA na južnoameriškem prvenstvu." ZDA so toliko v Južni Ameriki kot Turčija v Evropi (s tistimi 3% ozemlja) in nastopa na EURU 2024 kot Izrael na Evroviziji ...