Nogomet

Uradno: Ante Šimundža ni več trener Maribora

Maribor, 08. 10. 2024 18.10 | Posodobljeno pred 26 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ljudskem vrtu so sklicali izredni sestanek, po katerem je postalo jasno, da Ante Šimundža v prihodnje ne bo več sedel na trenerskem stolčku NK Maribor.

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Ante Šimundža je svoje drugo obdobje glavnega trenerja 16-kratnih slovenskih državnih prvakov začel oktobra lani. Pred njegovim prihodom so vijoličasti po 11. krogih prvenstva zasedali peto mesto na prvenstveni lestvici in bili po štirih porazih na zadnjih petih tekmah v resni krizi. Predstave mariborskih nogometašev so bile nato iz meseca v mesec boljše, na račun izjemnega spomladanskega dela sezone, v katerem na igrišču niso izgubili – edini poraz so doživeli za zeleno mizo proti Muri –, pa so sezono sklenili na drugem mestu.

Z dobro uvrstitvijo so si zagotovili kvalifikacije za evropska tekmovanja, kjer so najprej izgubili v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, nato preskočili dve oviri na poti do skupinskega dela Konferenčne lige, spodletelo pa jim je na zadnji stopnički, ko jih je v play-offu izločil švedski Djurgarden. V domačem prvenstvu so po 11. krogih na drugem mestu, le točko za Olimpijo.

Šimundža je v dobrem letu mariborske nogometaše vodil na 47 tekmah in zabeležil 25 zmag, 12 remijev in 10 porazov oziroma v povprečju beležil 1,85 točke na tekmo. Kdo bo njegov naslednik, za zdaj še ni znano, govori pa se, da bi ga lahko nasledil Boštjan Cesar, trenutni pomočnik slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Njegovemu doprinosu se je klub zahvalil v izjavi na uradni spletni strani: "Ante je bil pomemben del našega kluba, v preteklosti kot igralec in pozneje kot član strokovnega štaba. Dolga leta je posvetil klubu, njegov prispevek na igrišču in s klopi je trajno zaznamoval našo ekipo ter delovanje kluba. Izražamo mu zahvalo za predanost in storjeno med skupnim obdobjem. Svoje delo je opravljal z veliko zagnanostjo in pripadnostjo, za kar se iskreno zahvaljujemo ter mu želimo veliko sreče ter uspehov na nadaljnji poti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikpiki191
08. 10. 2024 18.42
+1
Pa smo ostali brez dobrega trenerja,Šuler bi moral leteti
inside1
08. 10. 2024 18.32
+3
Mislim da je tudi rak rana mariborčanov njihov Šuler. Od kar je on gre samo dol.
bandit1
08. 10. 2024 18.32
+5
Pa dobro dajte človeku možnost da spravi pubece v red in pokaže kaj zmorejo. Ne igra on, igrajo nekateri lenuhi ki morajo po zvezah igrati. Pa to je povsod. Drugič ko te vabijo jih pošlji v K.....
RUBEŽ
08. 10. 2024 18.16
+5
Maribor lahko dvigne le in samo Zahovič. Vse ostalo je samo igranje z ugledom kluba. Ampak Zaho je zgleda dovolj pameten, da se ne bo spuščal v to. Mi je pa žal za Maribor. Najboljši klub vseh časov v Sloveniji.
RUBEŽ
08. 10. 2024 18.19
+3