Nogomet

Unitedov branilec o mišičastem nasprotniku: 'Poslal sem ga v telovadnico'

Manchester, 17. 08. 2024 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United je na prvem obračunu nove sezone angleške Premier lige na domačem stadionu premagal Fulham (1:0). Ključni člen v obrambi zmagovalcev je bil Argentinec Lisandro Martinez, ki je bil bitko z izjemno močnim in hitrim Adamo Traorejem in na koncu slavil.

Na začetku obračuna se je Adama Traore, ki je obračun začel na desnem krilnem položaju, v neposrednem obračunu izmuznil Lisandru Martinezu, ki je igral na položaju levega osrednjega branilca. A borbeni branilec je bil odločen, da se to ne bo več ponovilo in skupaj s soigralci je mrežo Andreja Onane ohranil nedotaknjeno.

Adama Traore in Lisandro Martinez
Adama Traore in Lisandro Martinez FOTO: Profimedia

Obe moštvi sta pripravili nekaj dobrih priložnosti, edini nogometaš, ki je uspel zabiti gol, pa je bil novinec v dresu Uniteda Joshua Zirkzee. Po prihodu na zelenico s klopi, je v 87. minuti izkoristil podajo še enega rezervista Alejandra Garnacha in zabil odločilni gol.

Po obračunu je Lisandro Martinez, ki je v United prestopil leta 2022 iz Ajaxa, priznal, da je sprva imel težave s prilagajanjem na izjemno zahteven tempo Premier lige. Mnogi so v njegove sposobnosti dvomili tudi zaradi njegove višine, saj na položaju osrednjega branilca ne igra veliko nogometašev, ki so visoki 175 centimetrov.

"Igralci smo pripravljeni na vse. Kritike so del našega dela. Še posebej v tem klubu, če igraš slabo, moraš biti pripravljen na kritike. Na to sem bil pripravljen. Vedno verjamem vase in v svojo moč. Vem, da nisem pretirano visok, ampak vsako žogo in vsak dvoboj napadam s svojim pristopom. Nasprotnikom bom pokazal, da sem na igrišču in poskušal se bom povezati s soigralci. To je drugačna liga od nizozemske in drugačen sistem kot pri Ajaxu. Tam smo nadzirali igro na vsaki tekmi, tukaj v Manchestru poskušamo pokazati dobre trenutke, kar pa je zelo težko. Tukaj igramo proti Fulhamu in vsi so zelo hitri, močni in dobri z žogo," je svoje izkušnje pri Manchester Unitedu opisal argentinski branilec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najhitrejši na Old Traffordu je zagotovo bil Traore, ki je Unitedovi obrambi sprva povzročal številne težave, a na koncu so slavili igralci v rdečem."Poslal sem ga v telovadnico, kajne? Ne, zelo težko je igrati proti takemu nasprotniku, Naučil sem se iz prve izkušnje, saj me je v prvi situaciji on 'ubil', ampak potem sem jaz njega ubil. Moramo se osredotočiti in ne smemo biti nepozorni niti eno sekundo," je o svojem dvoboju z Adamo Traorejem dejal Martinez. United se bo v drugem krogu soočil z angleškim Brightonom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.