Nogomet

Udinese ugnal Lazio, Milan ponovno razočaral

, 24. 08. 2024 23.19 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko obarvani Udinese je v drugem krogu italijanske lige gostil rimski Lazio in ga premagal z 2:1, Milan pa je po remiju v uvodnem krogu tokrat vknjižil poraz proti Parmi (2:1).

Statistika tekme Udinese - Lazio
Statistika tekme Udinese - Lazio FOTO: Sofascore.com

Videmčani, ki so prvenstvo prejšnji teden začeli z remijem, so tokrat pričakali Lazio. Tekmo, na kateri je Jaka Bijol igral ves čas, so dobro začeli in povedli v peti minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel 23-letni in kar 201 centimeter visoki Lorenzo Lucca, ki ga je videmski klub pred sezono dokončno odkupil od Pise za osem milijonov evrov. Florian Thauvin je v 49. minuti podvojil prednost videmske zasedbe, pri kateri je slovenski reprezentant Sandi Lovrić v igro vstopil v 66. minuti, le dve minuti pozneje pa je bil pri domačih izključen Hassane Kamara. Lazio je številčno premoč unovčil zgolj za zmanjšanje zaostanka, v 95. minuti je zadel Gustav Isaksen.

Nogometaši Parme
Nogometaši Parme FOTO: AP

Parma pa je gostila Milan in ga presenetila z zmago z 2:1. Gostitelji so povedli v drugi minuti z golom Dennisa Mana, Christian Pulisic pa je v 66. minuti izid izenačil. Zmago domačim je v 77. minuti zagotovil Matteo Cancellieri.

Milanski Inter, ki brani naslov, je po remiju v prvem krogu tokrat z 2:0 odpravil Lecce, zadela sta Matteo Darmian in Hakan Calhanoglu, ki je bil uspešen z bele pike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Serie A, 2. krog, 24.8.2024:

Parma - Milan 2:1 (1:0)
Udinese - Lazio 2:1 (1:0)
Monza - Genoa 0:1 (0:1)
Inter - Lecce 2:0 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.