Nogomet

Udinese še naprej brez zmage, Lovriću rdeč karton

Videm, 01. 10. 2023 23.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
0

Nogometaši Udineseja tudi po sedmem krogu ostajajo brez zmage v italijanskem državnem prvenstvu. Tokrat so na domačem stadionu igrali neodločeno proti Genoi (2:2). Od slovenskih reprezentantov je Jaka Bijol odigral vseh 90 minut, Sandi Lovrić pa je moral tik pred koncem dvoboja predčasno pod prho zaradi rdečega kartona.

Albert Gudmundsson
Albert Gudmundsson FOTO: AP

Za Genoo je oba zadetka dosegel Albert Gudmundsson. Najprej je bil natančen v 14. minuti, nato pa še v 41. Vmes je za Videmčane izenačil Lorenzo Lucca (23. minuta). Udinese je do točke prišel takoj po izteku 90 minut, ko je lastno mrežo zatresel Alan Matturro.

V četrti minuti sodnikovega dodatka v drugem polčasu je po grobem prekršku na sredini igrišča neposreden rdeč karton prejel Lovrić, ki je začel dvoboj v prvi postavi. Davida Pejičića ni bilo v kadru Udineseja.

Udinese je na sedmih tekmah trikrat izgubil in četrtič remiziral, na lestvici pa je začasno na 17. mestu. Prehiti ga lahko zadnjeuvrščeni Cagliari, ki bo v ponedeljek gostoval pri Fiorentini. Genoa je z osmimi točkami začasno na 11. mestu.

Na vrhu sta s po 18 točkami Inter in Milan, sledi pa jima Napoli s 14 točkami. Toliko jih je zbral tudi Juventus, ki je proti Atalanti v Bergamu igral 0:0. Atalanta je ostala na petem mestu s 13 točkami.

Statistika tekme Atalanta - Juventus
Statistika tekme Atalanta - Juventus FOTO: Sofascore.com

Danes je bila na sporedu še tekma med Bologno in Empolijem, ki jo je s 3:0 dobila prva. Pri Empoliju je slovenski vratar Lovro Štubljar sedel na klopi za rezervne igralce.

Obračun med Romo in Frosinonejem Matjaža Kemenška-Pahića se je končal v prid Rimljanov, v ponedeljek pa bosta še tekmi Torino – Verona ter Sassuolo – Monza.

Že v soboto je Inter s 4:0 v gosteh premagal Salernitano, Milan je bil doma z 2:0 boljši od Lazia, Napoli pa je bil s 4:0 boljši na gostovanju pri Lecceju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 7. krog:

- sobota, 30. september:

Lecce – Napoli                     0:4 (0:1)

Milan – Lazio                      2:0 (0:0)

Salernitana – Inter Milano         0:4 (0:0)

- nedelja, 1. oktober:

Bologna – Empoli                   3:0 (1:0)

(Lovro Štubljar ni branil za Empoli)

Udinese – Genoa                    2:2 (1:2)

(Jaka Bijol je odigral celotno tekmo za Udinese)

(Sandi Lovrić je v 94. minuti prejel rdeč karton za Udinese)

(Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja)

Atalanta – Juventus                0:0

Roma – Frosinone                   2:0 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.