Nogomet

Udinese do zlata pomembne točke, Atalanta zanesljiva

Videm, 06. 05. 2024 22.38 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Udinese in Napoli sta sklenila 35. krog Serie A. V Vidmu so domači dolgo zaostajali po golu Victorja Osimhena v 51. minuti, v sodniškem dodatku pa jim je zlata vredno točko v boju za obstanek prinesel Isaac Success. Pred tem je Atalanta na gostovanju ugnala že dolgo odpisano Salernitano (2:1).

Udinese - Napoli
Udinese - Napoli FOTO: Sofascore.com

Tri kroge pred koncem je Udinese še naprej v coni, ki prihodnjo sezono pomeni igranje med drugoligaši. Videmčani kljub vmesni menjavi trenerja na zmago v Serie A čakajo vse od 11. marca. Od takrat so nanizali sedem tekem brez zmage. Še tretjič so remizirali in ostajajo na 18. mestu.

Napoli je na lestvici napredoval na osmo mesto, kar bi mu po koncu sezone prineslo nastop v konferenčni ligi v sezoni 2024/25.

V Vidmu je za vodstvo gostov zadel Victor Osimhen v 51. minuti. Drugega so mu zaradi prepovedanega položaja razveljavili v 80. minuti. Za delitev točk je v drugi minuti sodnikovega dodatka poskrbel Isaac Success.

Jaka Bijol je za Videmčane odigral vseh 90 minut, Sandija Lovrića pa zaradi poškodbe ni bilo v kadru. Na klopi je pri Udineseju še četrtič to sezono sedel komaj 16-letni David Pejičić, a tudi četrtič ni dobil priložnosti.

Udinese je po 35 odigranih tekmah zbral 30 točk oziroma dve manj od Frosinoneja ter Empolija. V boju za obstanek so sicer še Verona (34 točk), Cagliari (33) ter Sassuolo (29), ki je predzadnji, 19.

Salernitana - Atalanta
Salernitana - Atalanta FOTO: Sofascore.com

Zadnja Salernitana je že pred časom izgubila možnosti za obstanek v ligi, tokrat pa je namučila Atalanto. Ekipa iz Bergama je po preobratu slavila z 2:1 in se prebila na peto mesto.

To po koncu sezone prinaša igranje v Ligi prvakov, saj je Italija ob Nemčiji najboljša po koeficientu osvojenih točk v evropskih tekmovanjih to sezono in bo posledično prejela dodatno peto mesto za nastop med elito.

Atalanta, za katero sta po zaostanku po golu Louma Tchaoune (18. minuta) za tretjo zaporedno zmago zadela Gianluca Scamacca v 57. ter Teun Koopmeiners v 63. minuti, ima zdaj z odigrano tekmo manj enako število točk kot Roma (60). Medsebojni obračun obeh tekmecev sledi v nedeljo.

Pred Atalanto sta na lestvici četrta Bologna s 64 točkami in tretji Juventus s 66. Oba sta odigrala tekmo več. Na vrhu je prvak Inter z 89, drugi je Milan z 71 točkami in že zagotovljenim nastopom v ligi prvakov v prihodnji sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

6. maj, 35. krog Serie A, izida: 

Salernitana – Atalanta 1:2 (1:0)
Tchaouna 18.; Scamacca 57., Koopmeiners 63. 

Udinese – Napoli 1:1 (0:0)
Success 90.; Osimhen 51. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.