Nogomet

Udinese Bijola in Lovrića do nove zmage, remi na derbiju v Torinu

Videm/Torino, 02. 09. 2024 01.08 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovensko obarvani Udinese je v 3. krogu italijanske lige gostil novinca Como in ga premagal z 1:0. Derbi med Juventusom in Romo se je končal brez golov.

Udinese je proti Comu začel tudi s Slovencema Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem (ta je igral do 79. minute), medtem ko Davida Pejičića ni bilo v ekipi. Videmčani so povedli v 43. minuti z golom Brennerja, je imel pa Como globoko v sodniškem dodatku priložnost za izenačenje, a je Patrick Cutrone zapravil enajstmetrovko.

V Torinu je Juventus igral proti Romi, oba kluba sta predstavila tudi nekaj svojih odmevnih okrepitev, a se začetni izid ni spremenil. Ekipi sta bili izenačeni po posesti žoge, strelih in strelih v okvir vrat. V kategoriji slednjih sta obe prispevali le po enega.

Statistika tekme: Juventus - Roma
Statistika tekme: Juventus - Roma FOTO: Sofascore.com

Juventus je bil edini, ki bi lahko nadaljeval stoodstotni niz, a se je ta končal, tako da imajo zdaj na vrhu sedem točk, toliko kot Inter, Torino in Udinese. Pred tem je Fiorentina igrala 2:2 proti Monzi, pri čemer je slednja vodila že z 2:0, točko pa je Firenčanom priboril Robin Gosens v 96. minuti. Genoa je izgubila proti Veroni z 0:2.

V soboto so bili nogometaši Parme po remiju proti Fiorenitni in zmagi proti Milanu na pragu novega velikega uspeha. Gostovali so pri Napoliju in šele v končnici izgubili z 1:2. Obračun Lazia in Milana se je končal z 2:2. Točko Milančanom, ki so še brez zmage v novi sezoni, je priigral Rafael Leao v 72. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem je Bologna, ki bo igrala v ligi prvakov, še na tretji tekmi ostala brez zmage, tokrat je osvojila točko za 1:1 proti Empoliju, ki je slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića poslal v drugo ligo k Salernitani. Lecce je z 1:0 premagal Cagliari in prišel do prvih točk v sezoni.

Že v petek je Venezia brez Domna Črnigoja izgubila proti Torinu z 0:1, branilec naslova Inter pa je doma s 4:0 odpravil Atalanto.

Italijansko prvenstvo, 3. krog, izidi:
Venezia - Torino          0:1 (0:0)
(Domen Črnigoj ni igral za Venezio).
Inter - Atalanta          4:0 (2:0)
Bologna - Empoli          1:1 (1:1)
Lecce - Cagliari          1:0 (1:0)
Lazio - Milan             2:2 (0:1)
Napoli - Parma            2:1 (0:1) 
Fiorentina - Monza        2:2 (1:2)
Genoa - Verona            0:2 (0:0)
Juventus - Roma           0:0
Udinese - Como            1:0 (1:0)
(Jaka Bijol je igral celo tekmo za Udinese, Sandi Lovrić je igral do 79. minute za Udinese, Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.