Nogomet

Trije novinci okrepili vrste Maribora

Maribor, 06. 09. 2024 13.35 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je bil zelo dejaven ob koncu prestopnega roka, saj so se klubu pridružili trije novi igralci. Anglež Sheyi Ojo, Ganec Benjamin Tetteh in Portugalec Andre Sousa bodo občutno spremenili podobo moštva, so zapisali pri Mariboru, pri čemer pa kadrovanje še ni končano.

Sedemindvajsetletni Sheyi Ojo z angleškim in nigerijskim potnim listom je odraščal v akademiji Liverpoola, med bojem za mesto v ekipi rdečih, kjer je zbral 13 nastopov, pa je bil posojen v Rangers, Fulham, Wolverhampton, Millwaall in Reims. Nato je prestopil v Cardiff, po vmesni posoji v belgijski Kortrijk pa prihaja v Ljudski vrt kot prost igralec. Podpisal je dveletno pogodbo, so zapisali vijoličasti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedemindvajsetletni Benjamin Tetteh, sedemkratni ganski reprezentant, bo v vijoličastem do konca sezone na posoji iz Metza, obrambo Maribora pa bo okrepil 26-letni Andre Sousa. Ta je nazadnje igral za Nacional z Madeire, podpisal pa je pogodbo do konca sezone 2024/25, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

"Kot je bilo napovedano, je bil namen v načrtni širitvi kadra z okrepitvami na želenih igralnih položajih. Storili smo, kar smo si želeli. Pripeljali smo nekaj igralcev, ki bi bili nekoč nedosegljivi. Vsi trije novi nogometaši pomenijo dodano vrednost. Sestavljamo ekipo, za katero menimo, da lahko uresniči zastavljene cilje v boju za naslov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca," je med drugim za klubsko spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Divji petelin
06. 09. 2024 19.51
Klimatske spremembe delujejo. Še malo pa bodo temne vijolice…