Nogomet

Trener Sanchez: Uvrstili smo se, kar je odlično. Zdaj bomo nadaljevali in poskusili doseči čim več

Ljubljana, 30. 08. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
12

Varovanci trenerja Victorja Sancheza, Španca, ki je šele pred dvema mesecema prevzel vodenje nogometašev Olimpije, so navdušili. Rijeko, ki je pred tekmama veljala za favorita, so porazili s skupnim izidom 6:1. 48-letnik je poudaril, da je ta uspeh rezultat timskega dela in da zasluge ne pripadajo le njemu, temveč vsem v klubu. Po tekmi sta svoji izjavi podala tudi Dino Kojić in Marcel Ratnik.

Ljubljančani so na tekmi proti Rijeki navdušili. Že v drugi minuti so povedli in se nato niso ustavljali, saj so do polčasa vodili že s 4:0. Takoj na začetku drugega polčasa so zadeli še enkrat in postavili končni izid 5:0. Rezultat bi bil verjetno še višji, če ne bi gostujoči navijači v 60. minuti z baklami prekinili tekme in s tem pokvarili ritem obeh moštev. Po 30-minutnem odmoru, ko so bili nogometaši že ohlajeni, nobena ekipa ni več resno poskušala. Zdelo se je, da so vsi le čakali na zadnji sodnikov žvižg, ki je prišel po le minuti dodane igre. Sledilo je veliko veselje, saj se je Olimpija kljub temu, da pred sezono tega nihče ni pričakoval, uvrstila v ligaški del Konferenčne lige.

Veselje po prvem zadetku zmajev, ki je padel že v drugi minuti tekme.
Veselje po prvem zadetku zmajev, ki je padel že v drugi minuti tekme. FOTO: Damjan Žibert

Sanchez je v prvi izjavi po zmagi nad Rijeko povedal: "Vedno se na tekmo pripravljamo enako, kot smo se danes. Redko se zgodi, da gre vse po načrtu, kot se je tokrat, in zato sem izjemno zadovoljen. Rad bi se zahvalil svojim igralcem, ki so odigrali resnično izjemno tekmo. Na prejšnjih srečanjih smo imeli nekaj smole z zgrešenimi priložnostmi, danes pa smo izkoristili vsako, ki se nam je ponudila."

Victor Sanchez
Victor Sanchez FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Na vprašanje, kaj je ključ do njihovega uspeha, je Sanchez odgovoril: "Najpomembnejše je zaupanje. Zaupanje v nogometaše na igrišču in v strokovno ekipo, ki jih podpira. Na koncu odločata mentalna priprava in to, kar se dogaja v glavah igralcev. Če so samozavestni, odločni in verjamejo v uspeh, lahko dosežejo kar koli. Moja glavna naloga je, da jim vcepim to prepričanje v podzavest."

Veselje nogometašev po zaključku tekme
Veselje nogometašev po zaključku tekme FOTO: Damjan Žibert

Na vprašanje, kaj je pomislil, ko je njegova ekipa ob polčasu vodila s 4:0, a kmalu po začetku drugega polčasa dosegla še en zadetek, je v smehu dejal: "Lahko jim rečem le hvala. Hvala tudi navijačem, ki so prišli na stadion in nas podpirali. Vesel sem za svoje igralce in njihove družine, saj je ta uspeh velika stvar. Ponosen sem, da sem del tega."

Na vprašanje o cilju ekipe, da se uvrsti v Konferenčno ligo, kar je nekaterim sprva zvenelo smešno, je Sanchez odgovoril: "Iskreno povedano, ne ukvarjam se s komentarji drugih. Zanimajo me le mnenja ljudi v klubu, moje strokovne ekipe in nogometašev. Naša miselnost ostaja enaka – gremo tekmo po tekmo in tekmujemo. Uvrstili smo se, kar je odlično. Zdaj pa bomo nadaljevali in poskusili doseči čim več."

To je bila prva tekma zmajev po maju leta 2016, ko je Olimpija v Stožicah gostila Maribor, tekma je bila razprodana. Na vprašanje, kako mu je uspelo v dveh mesecih pripraviti ekipo tako dobro, da so po osmih letih razprodali Stožice, je skromno odgovoril: "Sam nisem naredil ničesar, vse je rezultat skupinskega truda. Ko zmaguješ, privabiš več ljudi, in to je razlog, da so prišli. Imamo odlične pogoje in trudili se bomo naprej."

Navijaška skupina Green Dragons na tekmi proti Rijeki
Navijaška skupina Green Dragons na tekmi proti Rijeki FOTO: Damjan Žibert

Danes tako Olimpijo kot tudi Celje čaka žreb, ki bo določil, s kom se bosta nogometaša iz prestolnice in knežjega mesta pomerila na letošnji evropski poti. Možno je tudi, da se bosta kluba pomerila eden proti drugemu, saj skupinskega dela od letošnje sezone ni več.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAMO JEZNI
30. 08. 2024 12.14
+1
V klubih pa špilajo tujci, eni boljši kot drugi. Če je klub dobro orkestriran, lahko tudi Olimpija, taka kot je danes pride visoko. Še bodo presenečenja, dokler se tisti, ki izstopajo ne bodo prodali mogočnejšim klubom.
lusma00
30. 08. 2024 11.48
+3
Bravo Viktor in fantje💚💚💚
Blue Dream
30. 08. 2024 10.40
+2
Če bi Victor Sanchez vodil Slovenijo na Evropskem prvenstu bi slovenija napredovala v naslednji krog. Dam roko v ogenj
Dinho8O
30. 08. 2024 10.34
+6
Ena najbolj briljantnih predstav katerega izmed slovenskih klubov. Fajn da ima slovenska liga sedaj 2 zelo kakovostna tuja strokovnjaka. Simundzo je lahko strah.
drimtim
30. 08. 2024 09.49
+4
Čestitke trenerju in ekipi za uspeh in velik minus za organizacijo tekme ki je naš z družinami pregnala s štadiona zaradi neumnih potez s strani gostov.Da mi otrok dobi baklo v glavo.Sramota da se nič ne ukrepa.
Blue Dream
30. 08. 2024 09.32
+7
Trener Olimpije ima zmagovalno miselnost ki jo slovenski trenerji nimajo.
levnuh, ne svecko
30. 08. 2024 09.11
-2
Nisem ravno pristaš Olimpije. Ratnik, Brest, Vidovšek, Kojić ?? Slovenci. Ostalo tujci, ki so včeraj dosegli lep uspeh. Čestitke in bravo tudi Celju. Maribor? Športni direktor naj spakira kufre in gre. Ne zna sestaviti ekipe, vseeno pa imajo v kadru več Slovencev, kar je pohvalno. Upam, da ga Turek čim prej nažene. Lepo in dobro, da vam je uspelo, Celje.
tekač
30. 08. 2024 09.02
+6
Če bodo tako igrali imajo velike možnosti,da pridejo iz skupinskega dela naprej.
generaly
30. 08. 2024 08.26
-18
To konferacij liga to je 5 liga...amaterska pac... za slovenclje...no ja c ne bi blo not tujcev ne bi sploh sli naprej....pac aja zkva kamere niso kazale ...izgredov .. ..pac to je najboljsi del futbala....
generaly
30. 08. 2024 08.28
-9
Mi je pa vsec da mb ni sel napred... stajercev pac nekak ...ne prebavljam. ...pac moja osebna odlocitev. ..
muri67a
30. 08. 2024 09.45
+1
Meni pa pride, ko Marovt in Naraločnik po belih strminah razturata.
športnik66
30. 08. 2024 08.18
+12
Čestitke Olimpiji za odlično prikazano igro in uvrstitev v konferenčno ligo. Že sam obisk, ca 16.000 navijačev na tribuni Stožic, pove, da si Slovenija zelo želi kakovostnega nogometa. Srečno na evropskih tekmah! 👍