Nogomet

Trener in oče zvezdnika Tottenhama obtožen zlorabe mladih nogometašev

Čunčeon, 12. 10. 2024 21.43 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Son Woong-jung, trener in oče zvezdnika Premier lige Son Heung-mina, je bil po odločitvi sodišča v Čunčeonu, približno 75 kilometrov severovzhodno od Seula, obsojen na plačilo globe v višini 2030 evrov zaradi zlorabe mladih igralcev na njegovi nogometni akademiji. Skupaj z njim sta bila kaznovana še njegov sin Son Heung-yun in njegov pomočnik, pri čemer je vsak prejel enako kazen. Poleg globe so vsi trije dolžni opraviti 40 ur programa proti zlorabi otrok.

Primer se je na sodišču znašel po tem, ko so starši enega izmed mladih igralcev marca letos prijavili vpletene, ki so otroka fizično in verbalno zlorabili. To se je zgodilo na nogometnem taboru v Okinavi na Japonskem. Igralca je Son Heung-yun udaril s kotno zastavico, zaradi česar je utrpel poškodbe stegna, ki so zahtevale dva tedna zdravljenja. Poleg tega je Son Woong-jung igralce verbalno zlorabljal in jih žalil, kadar so med treningom naredili napako.

Son Woong-jung je tudi avtor knjige 'Oče Sona Heung-mina'.
Son Woong-jung je tudi avtor knjige 'Oče Sona Heung-mina'. FOTO: Profimedia

Primer so marca prijavili lokalni policiji, ki je nato aprila predala zadevo tožilstvu. Tožilstvo je avgusta podalo obtožnico proti trem obtoženim, sodišče pa je septembra izdalo kazen. Obtoženi imajo možnost, da se na sodbo pritožijo in v sedmih dneh zaprosijo za ponovno sojenje.

Starejši brat Sona Heung-mina, Son Heung-yun.
Starejši brat Sona Heung-mina, Son Heung-yun. FOTO: Profimedia

Kljub temu je Son Woong-jung zanikal večino obtožb in vztrajal, da so bile vse njegove metode in le plod njegove ljubezni do mladih igralcev, hkrati pa je poudaril, da bo v prihodnje premislil o svojih trenerskih pristopih.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.