Nogomet

Tottenham po glavnem trenerju odpustil še začasnega

London, 24. 04. 2023 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz vodstva angleškega prvoligaša Tottenhama so sporočili, da so se razšli z začasnim trenerjem moštva Cristianom Stellinijem. Za hitro slovo je bil kriv visok poraz v zadnjem krogu angleškega prvenstva, ko je Tottenham s kar 6:1 klonil na gostovanju pri Newcastlu.

 Predsednik londonskega kluba Daniel Levy je visoki poraz označil za nesprejemljivega. Hkrati je angleški poslovnež tudi razkril, da se je pred odločitvijo o zamenjavi trenerja posvetoval z nogometaši: "Danes sem se srečal z igralci. Ekipa je odločena, da bo stopila skupaj, da bi zagotovila najboljši možen zaključek sezone. Zagotoviti moramo predstave, ki si zaslužijo podporo navijačev. (Ryan op. a.) Mason bo prevzel naloge glavnega trenerja s takojšnjim učinkom."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cristian Stellini je vodenje Tottenhama sicer prevzel šele pred nekaj manj kot mesecem dni, ko je s trenerskega stolčka odletel Antonio Conte, ki je brez dlake na jeziku kritiziral igralce in vodstvo kluba. Stellini je bil pred tem Contejev pomočnik in je slednjega že nadomeščal, ko je moral slednji na operacijo žolča. 48-letni Stellini je Tottenham vodil na štirih tekmah, na katerih je zabeležil po eno zmago in remi ter dva poraza, ki sta bila tudi usodna.

Spurse bo tako do konca sezone vodil nekdanji vezist londonskega kluba Ryan Mason, ki je člansko moštvo začasno vodil že ob koncu sezone 2020/2021, ko je nasledil Joseja Mourinha. Tottenham se šest krogov pred koncem sezone v angleški Premier ligi nahaja na petem mestu in se bori za prva štiri mesta, ki vodijo v Ligo prvakov.

Pep Guardiola in Ryan Mason
Pep Guardiola in Ryan Mason FOTO: AP

Po odhodu Conteja je bil glavni kandidat za trenersko mesto Spursov Thomas Tuchel, ki pa se je odločil za službo pri Bayernu Münchnu. Zdaj mediji za glavnega kandidata za trenersko mesto omenjajo nekdanjega trenerja Bavarcev Juliana Nagelsmanna, ki se je pred dnevi že mudil pri Chelseaju in opravljal razgovore, a se z dvakratnimi zmagovalci Lige prvakov ni sporazumel in tako še naprej išče novo službo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
25. 04. 2023 15.30
+1
A bojo odslej samouki?
el capitano
24. 04. 2023 21.58
Robi Nutrija
24. 04. 2023 20.02
+3
Konkurenca je izjemno močna, sploh Newcastle je pametno voden in zelo lepo igrajo letos. Verjetno se bodo še okrepili, denarja jim ne manjka. Conte je že vedel, kaj govori.
borjac
24. 04. 2023 19.39
+4
Sedaj so v Totenhamu zamenjali popolnoma vse, samo še VODSTVO kluba naj zamenjajo in so na konju.