Nogomet

Toplo-hladen odziv Matjaža Keka: Takšne tekme smo v preteklosti izgubljali

Ljubljana, 07. 09. 2024 13.08 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav obračuna z Avstrijo (1:1) zaradi izključitve v osmini finala Eura ni smel spremljati s klopi, je Matjaž Kek po tekmi prišel na novinarsko konferenco in precej dobro razpoložen predstavil svoj pogled na uvodni remi v Ligi narodov. Zmotil ga je predvsem poceni prejet zadetek po nerazumljivem padcu v igri sredi prvega polčasa.

"Težka tekma, lahko živimo s tem rezultatom. Obe ekipi sta imeli obilo težav s težkim igriščem, še posebej v prvem polčasu. Bili smo preveč pasivni, stali predaleč in pustili, da nas Avstrijci izigravajo v situacijah ena na ena, da imajo premoč v sredini. Ko smo stopili malo bližje, so se tudi nam odpirale situacije. Dvakrat, trikrat smo slabo reagirali v naših protinapadih, tako da je to verjetno pravičen rezultat," je obračun v Stožicah komentiral Matjaž Kek, ki ga je na selektorski klopi nadomeščal Boštjan Cesar

V odsotnosti Matjaža Keka je na slovenski klopi sedel Boštjan Cesar.
V odsotnosti Matjaža Keka je na slovenski klopi sedel Boštjan Cesar. FOTO: Damjan Žibert

V zadnjem obdobju se zdi, da Sloveniji morda celo bolj ustreza, če ji nasproti stoji favoriziran nasprotnik. Tudi tokrat so se Kekovi varovanci (večino tekme) čvrsto in organizirano branili in prežali na protinapade, ki bi jih lahko bolje izkoristili. 

"Avstrijci so imeli več žoge v nogah in mogoče neko pobudo, ampak to je naš način igranja. Tekma je ponudila dosti tempa gor, dol, v kar se ne bi smeli spustiti, ker so v tem Avstrijci najmočnejši. Lahko živim s tem rezultatom, ampak naš cilj je bil seveda zmaga in po tistem dobrem začetku smo po 25. minuti preveč padli," je nadaljeval slovenski selektor, ki ga je najbolj zmotil poceni prejeti zadetek v 27. minuti. 

Po kombinaciji Avstrijcev na desni strani se je kar naenkrat pred vratarjem Matevžem Vidovškom znašel Konrad Laimer, ki ponujenega seveda ni zapravil. "Tako zelo naivno. Takoj se je videlo, kaj se bo zgodilo. Enostavno prelahko izgubljamo žoge," je situacijo za izenačenje severnih sosedov komentiral Mariborčan. 

Volk sit in koza cela 

Po odzivih iz obeh taborov je mogoče razbrati, da so bili eni in drugi na koncu zadovoljni z remijem. Čeprav je Avstrija imela terensko premoč, je Slovenija tudi po prejetem zadetku imela svoje priložnosti. Najlepši sta v zadnjih 15 minutah zapravila rezervista Jan Mlakar in Žan Celar

"Takšne tekme smo v preteklosti izgubljali," je nadaljeval Kek in nato vendarle opozoril, da bo treba v nadaljevanju dvigniti nivo s petkovega obračuna: "Kar smo pokazali danes, ni dovolj, a vendarle gre za začetek pustolovščine z naslovom 'Gremo v Ameriko'. Verjamem v to ekipo. Jasno pa je, da bodo na tej poti težave. Te so se nam kazale že danes." 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hc4life
08. 09. 2024 09.26
+1
Boljše ena točka ,kot pa 3....kekov življendki moto
asdfghjklč
07. 09. 2024 17.18
Androidi pa to ...
Ice_Cat
07. 09. 2024 14.11
+1
Tole utrujanje zoge po igriscu ni za nkamor....bo treba kj zmagat ne sam bit ziheras
inside1
07. 09. 2024 14.01
+1
ja treba bo kaj zmagat, ne pa skoz igrat taktično bunker..... Ne bo vedno remi, bo prišel čas ko bodo tudi z bunkerjem zgubili.....