Nogomet

'To je črn dan za angleški nogomet, cel svet se nam posmehuje'

London, 16. 10. 2024 17.03 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihod uglednega nemškega strokovnjaka Thomasa Tuchla na angleško reprezentančno klop je na Otoku dvignil veliko (medijskega) prahu. Najbolj kritični so bili pri Daily Mailu, kjer ne skrivajo, da je izbira Tuchla za novega selektorja "treh levov" pogubna za prihodnost angleškega reprezentančnega nogometa. "Pri tolikšnem številu kakovostnih domačih trenerjev je pravo ponižanje ustoličiti Nemca za novega selektorja," so med drugim zapisali pri omenjenem tabloidu.

Nemec na angleški ali pa Anglež na nemški reprezentančni klopi? Še pred denimo slabim desetletjem bi to bilo nepredstavljivo, danes pa smo priča enemu od najodmevnejših trenerskih ustoličenj v zgodovini nogometne igre. 

Priznani nemški strokovnjak Thomas Tuchel je bil tudi uradno predstavljen za novega angleškega selektorja, kar je (pričakovano) v otoški javnosti dvignilo (pre)veliko prahu. "To je črn dan za naš nogomet. Cel svet se nam posmehuje, zdaj smo šele postali pravi šarlatani," so zapisali v Daily Mailu, ki je med vsemi otoškimi mediji šel še najdlje s kritikami na račun vodstva angleške nogometne zveze. "Kar koli si ljudje mislijo o Tuchlovem predhodniku Garethu Southgatu, je ta znal vcepiti moštvu zmagovalno miselnost ter obenem vrniti upanje in vero v angleški reprezentančni nogomet. Ta izbira pa je pljunek v lastno skledo."

Med največjimi kritiki angleške nogometne zveze, ki je za novega selektorja članske izbrane vrste ustoličila Nemca Thomasa Tuchla, je tudi legendarni branilec Gary Neville.
Med največjimi kritiki angleške nogometne zveze, ki je za novega selektorja članske izbrane vrste ustoličila Nemca Thomasa Tuchla, je tudi legendarni branilec Gary Neville. FOTO: AP

"Je Tuchel res najboljša rešitev za našo izbrano vrsto? Močno dvomimo, čeprav se strinjamo, da Lee Carsley (pomočnik nekdanjega selektorja Southgata, op. p.) ni bil prava oseba za selektorsko vlogo. Očitno se ne znamo učiti iz preteklosti, ko smo tako s pokojnim Svenom Göranom Erikssonom kot s Fabiom Capellom v teh vlogah pogoreli na celi črti," so nadaljevali pri Daily Mailu in dodali:

"Bi si kaj podobnega upali storiti Španija ali Francija? Tudi tu močno dvomimo, saj spoštujejo svoj model treniranja in domačo stroko. Škoda, da smo si s to potezo dopustili, da se nam posmehuje cel svet."

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mat123
16. 10. 2024 20.49
Potem pa se čudijo, da nikoli ne osvojijo ničesar... sploh še ni imel možnosti, da se dokaže, že pljuvajo po njem..
puspan
16. 10. 2024 19.54
+7
Angleži polni samega sebe.
gullit
16. 10. 2024 19.43
+4
Angleški stolček je vedno vroč, zmeraj so imeli zelo dobre igralce, a razen domačega prvenstva 66, niso dosegli nič, razen dva finala pod Southgatom. Capello je bil strog trener in jim je na začetku prepovedal pitje piva, kar se ni dobro obneslo ter je kmalu preklical ta ukrep. Težka naloga za vsakogar
Hellsrael
16. 10. 2024 19.34
-1
Ku...anglezi prepotentni kot vedno. Bodisi v sportu,bodisi na politicnem in gospod.parketu
Blue Dream
16. 10. 2024 19.18
+2
Še predober je za te barbare
Apostol1
16. 10. 2024 19.15
+11
Angleži so bili in so prepotentni kar se nogometa tiče . Sicer pa tudi v vsem ostalem se nočejo prilagoditi celemu svetu. Vozijo po levi ,imajo svoje merske enote in še kaj. Še celo šahovski zapis potez imajo svoj. Vse v slogu mi smo najboljši . Drži v prepotentnosti res.
Andree
16. 10. 2024 19.01
+11
Če joh Švabi motijo naj preverijo odkod prihaja kraljeva družina
kokicas
16. 10. 2024 18.56
+9
To piše samo daily mail ostali pravijo da potni list ni pomemben od leta 66 niso osvojili nič čeprav so imeli in imajo po imenih reprezentanco ki bi morali imeti serijske lovorike samo trener jih ni znal povezati v enoto. Lažje reči kot narediti ampak mogoče pa je prav Tuchel tapravi za to
obožeobože
16. 10. 2024 18.38
+2
Zidan? Idealen bi bil !
blue3dragon
16. 10. 2024 18.36
+11
Saj jim Nemci že dolgo na prestolu sedijo, pa ni nič narobe
RUBEŽ
16. 10. 2024 18.26
+0
Brez skrbi, saj dolgo ne bo. Je preslab trener za velike klube oziroma reprezentance. Mene je začudilo, ko so ga pripeljali v Bayern. Ni kaliber za tako visoke pozicije. Enostavno.