Nogomet

Suvereni Mourinho že postavlja pogoje

Madrid, 24. 05. 2010 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred podpisom pogodbe z madridskim Realom portugalski strokovnjak Jose Mourinho od vodilnih mož zahteva popolno samostojnost pri svojih odločitvah.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Reuters

V razgovoru s španskimi novinarji je Jose Mourinho dejal, da bo od predsednika Reala Florentina Pereza zahteval zagotovilo, da nihče ne bo posegal v njegovo delo. "Pred podpisom hočem zvedeti njihove zahteve, saj si kasneje ne želim glavobolov. Predsednik kluba ne zmaguje, ne igra na tekmah in ne more odločati, kdo bo in kdo ne bo igral,“ je za športni časnik AS suvereno izjavil Mourinho.

Samozavestni trener je tudi prepričan, da lahko Kraljevi klub pod njegovim vodstvom osvoji Ligo prvakov in dodaja: "Rad bi bil prvi, ki bo osvojil nogometni 'Grand Slam' – to je naslov v Premier League, Serie A in La ligi.“

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nina Svilar
29. 05. 2010 03.22
Ma najjači je. Kjer koli je biu, je ekipa ful dobr delovala! Tko v Chelsea-u tko tut zdej v Interju. Kokr praujo The special one!
KR2007
26. 05. 2010 16.10
vse navijače barcelone, ki vas moti druga tekma polfinala lige prvakov vam povem le, da je bil na tisti tekmi Mourinho bolj pameten kot pa celotna barcelona skupaj! on je že vedel kaj rabi. postavil je dve vrsti po 5 igralcev pred kazenskim prostorom, nogometaši barce so pa kar hoteli driblat in z žogo priti v gol! tam so se izkazale kvalitete Pepa Guardiole, ki ima le dobro ekipo nima pa dovolj izkušenj z vodenjem ekipe!
David Kebelj
25. 05. 2010 14.43
real4ever 25.05.2010, 10:47 -1 a kaj prvo tekmo poufinala proti barci je tut bunker igrou pa lih slučajno zmagu 3:1 al kako?? dej ne prbijite no... pač je The Special One in s tem se morte sprjaznt =) kak pa je zmagov prvo tekmo?Saj usi vemo kok so sodniki sodili na OBEH tekmah in tudi prvo tekmo Inter daleč od tega da bi igral lepo.
Rok Carlos
25. 05. 2010 10.47
a kaj prvo tekmo poufinala proti barci je tut bunker igrou pa lih slučajno zmagu 3:1 al kako?? dej ne prbijite no... pač je The Special One in s tem se morte sprjaznt =)
pealj
25. 05. 2010 10.04
@LosBlancos če bi ti mal bol spremlo tekme čez celo sezono bi vido kakšna je v resnici igra interja...če pa gledaš sam proti barci pa drugga ne more igrat kot bunkerja(sploh pa z igralcem manj), ker so barcini igralci predobri pa prehitri za interjeve. Pa še neki, to tut pomen da se lahko zanese na svoje obrambne igralce...
mickica
25. 05. 2010 09.54
No, no, Mourinho, stopi malo na žogo, da se ti ne bo zaletelo!
zigeman
25. 05. 2010 09.41
maček muri :)) tip obvlada, pozornost vrže nase, tako igralce pustijo na miru!! predsedniki pa se morajo samo mirno vsesti na tribune in navijat, to je vse kar od njih zahteva za zmago.. kaj češ več??
shaker
25. 05. 2010 08.48
la ligo bo ze osvojil, ce ne prej v roku teh 4 let ko bo trener, ker tezko da bi bla barca 6x zapored prvak spanije, za ligo prvakov pa je druga zgodba
buldog9
25. 05. 2010 08.37
EDINO PRAVILNO GOVORI
FCL
25. 05. 2010 08.08
Naj gre v Real pa da vidimo...
Pipik.
25. 05. 2010 08.04
LosBlancos- si že kdaj slišal za kontre? :D
iLek
25. 05. 2010 07.51
Ma pebi nč vam ne more pomagat, morinjo gor al pa dol.. drug let bo barca spet vam pred nosom naslov odpelala v katalonijio :)
Slado
25. 05. 2010 07.41
sem velik navijac C.Ronalda samo zdaj ko pride mourinho u real pomoje nebomo vec tok bral kako ronaldo ponocuje u razlicnih lokalih in kako domov pelje lepotice :D ker za to nebo meu cjta ce bo hotu igrat v prvi postavi :)
shishko88
25. 05. 2010 07.23
...mourinho točno ve kaj dela...rabimo takega trenerja ki bo vodil ekipo s svojo glavo, ne pa kot pellegrini...saj je bil dober trener ampak igralci so si preveč upali in delali s svojo glavo...pri mourinhu pa tega ni....
Brane Bananee
25. 05. 2010 06.11
Ni res, je res pa letos chelsea dal najvec golov v zgodovini PL in nasploh najvec golov do sedaj samo v PL mislim da so jih v 37 tekmah dal 103
LosBlancos
25. 05. 2010 03.30
Zanimivo, da te bunker došeže vedno največ golov. Tako pri Čelskeju kot pri makaronarjih. Glede na to da ima Real najboljši napad, je še zelo velika verjetnost, da bo tudi v Realu imel največ doseženih golov. Sedaj mi pa nekaj ni jasno. kako je to mogoče ob totalnem bunkerju???
Simon Vukovi?
25. 05. 2010 01.40
za konec se obeta poslastica :))))))))))))))
sb15
25. 05. 2010 01.31
Z obzirom na to,da je trenutno najboljši trener na svetu si tudi zasluži,da trenira najboljši klub na svetu po lovorikah seveda!Bo prinesel svežega vetra v Real.Bo tudi reorganiziral igro Reala,kar je tudi potrebno.Nekateri že na široko pišejo in govorijo,da bo z prihodom Mourihno v Madrid igra Reala postala predvsem defenzivna.Spoštovane bralke in bralci,ljubiteljice in ljubitelji nogometa in okroglega usnja....ta fenomen od človeka je že dokazal svoje,da gre že ta hip lahko med nesmrtne trenerje,ki bo zapisan z globokimi črkami kjerkoli in kadarkoli se bo njegovo ime pojavilo ali omenilo na katerem koli vogalu zemeljske oble! 17 lovorik je osvojil v treh različnih državah pri 47 letih in njegovi cilji so jasni...hoče se vpisati med najboljše trenerje in stratege v zgodovini nogometa!Mourinho ne bo igral obrambne igre pri kraljevem klubu v to bodite prepričani saj pri Interju mu je že sistem igre tako narekoval,da mora igrati!Hoče nekaj več,hoče nekaj višjega in to mu predstavlja izziv v Realu.Zanimljivo bo spremljati tega prevajalca,kot mu zbodljikavo pravijo Barcini pristaši.Jaz pa lahko že zdaj trdim z gotovostjo ,da bo to najuspešnejši trener vseh časov.Nekateri ga imajo radi..nekatei ne...v tem trenutku pa the Special One že piše zgodovino nogometa,kaj ga šele čaka v prihodnosti!LP
deniljo
25. 05. 2010 01.12
ays1979, forzamilan7, in podobni, mater ste se razpisali...kaj ti koristi 20 vrhunskih igralcev če jih ne znaš spravit skupaj??? porto ne sodi med top 10 europe pa tut takrat ni pa je mourinho z njim osvojil ligo prvakov...pa nima veze porto, že to kar je z interjem osvojil je neverjetno...pa tut če igra bunker, proti barci ko igra nogometno uspavanko se igra bunker pa naj si podajajo okrog in okrog če neznajo drugače, na njihovi igri jim je pokazal šibko točko;) najboljši trener na svetu je pa šel je k najbolšemu klubu kaj to slučajno ne sodi zraven?? učil se je od najbolših trenerjev in dokazal da dober učenec prekosi svojega učitelja in s tem se boste morali sprijaznit;) Hala Madrid in lep pozdrav!
tutankhamun
25. 05. 2010 01.05
Mourinho v Portu ni gojil napadalnega nogometa. Še zdaleč ne. Če se samo spomnim pofinala z Deportivom...eden najslabših polfinal v zgodovini lige prvakov. V Portu je bilo 0-0. V La Coruni je pa Porto zmagal 0-1 in sicer je bil zadetek iz penala, tekmi pa totalno negledljivi, brez ene same priložnosti.. V finalu so proti Monacu imeli vsega štiri strele, od tega trije na gol. Rezultat je pa bil 3-0. Monaco je ves čas napadal, Porto pa iz prve priložnosti da gol. Tekma gre proti koncu Monaco dalje napada nakar Porto spet izvede kontro in gol. Potem je Monaco dal vse v napad in igral le z dvema branilcema tako da je padla še tretja kontra. Skozi celo tekmo so pa izvedli mogoče vsega 4 protinapade. Tako da spet kdor pravi da Mourinho goji atraktiven napadalen nogomet, ta si ne ogleda dosti tekem. Sej ga je tud Rijkaard leta 2006 nadigral na njegovem Stamford Bridgu, ko jih je Barca zmagala 2-1. Skozi celo tekmo so Lampard in companija dvakrat prišli čez polovico igrišča in tako bili izločeni iz osmine finala. Lani si je Inter proti Manchestru na dveh tekmah priigral eno samo priložnost, in sicer prečko Ibrahimovića, igrali so totalno brez idej. Pač je to leto za uspeh kupil Eto'oja, Milita, Sneiderja, Lucia, Motto, Pandeva in še koga. Skušam povedati da tak slog včasih deluje, včasih pa ne. Svaka mu čast za to sezono! Drugače pa naj se Perez pazi, ker je Mourinho imel že podobnega nad sabo - Abramoviča. Vemo kako se je izteklo Abramovičevo vmešavanje v trenerske posle, ko je proti Mourinhovi volji pripeljal Shevchenka in nato še zahteval da igra Ukrajinec v prvi postavi.