Nogomet

Stolica in Mandarić na isti ladji: 'Sreča v Evropi je potrebna, a vse temelji na našem delu'

Ljubljana, 18. 06. 2018 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
10

Pogostokrat pravimo, da je za uspeh kluba pomembno, da sta predsednik in trener na isti ladji. In v NK Olimpija sta predsednik Milan Mandarić in trener Ilija Stolica za našo televizijo dobesedno stopila na isto ladjico. Z njima se je pogovarjala novinarka Milena Novak. Krajši del pogovora si lahko ogledate v spodnjem videu, več pa današnji oddaji Svet na Kanalu A ob 18. uri.

Več videovsebin
  • Pogovor s Stolico in Mandarićem na ladjici po Ljubljanici
    01:41
    Pogovor s Stolico in Mandarićem na ladjici po Ljubljanici
  • Iz SVETA: Mandarić in Stolica želita mirno plovbo ljubljanske barke
    04:48
    Iz SVETA: Mandarić in Stolica želita mirno plovbo ljubljanske barke

Novopečeni trener Olimpije Ilija Stolica je pred novo sezono aktualnih državnih prvakov napovedal, da vsak trener potrebuje čas, da vzpostavi svoj način dela. Tudi zato si želi, da bi se čimprej izkristalizirala slika glede končnega kadra, s katerim bo lahko razpolagal.

"Vedno je potreben čas, da se igralci navadijo na trenerja, da se trener navadi na igralce. Vedno pravim, da je vse odvisno od našega dela. Seveda je na žrebu za Evropo potrebna tudi sreča. Strinjam se, da je sreča potrebna, a to vedno temelji na našem delu in na našem odnosu. Srečo si je treba zaslužiti," je prepričan 38-letni srbski trener, ki nima prav veliko trenerskih izkušenj.

Stolica lahko napravi razliko
Če Stolica prosi za čas, pa je v skupnem pogovoru z našo novinarko na ladjici po Ljubljanici predsednik Milan Mandarić dejal, da časa Olimpija na pretek nima: "Pomembno je, da se mi čim hitreje pripravimo, saj nimamo velikega luksuza, kar se tiče časa." O tem, ali ostaja ali ne, ne misli izgubljati besed, saj je sporočilo poslal že s tem, ko je pripeljal novega trenerja.

"Za zdaj sem tu. Napravila se je neka zgodba o mojem odhodu. V vsakem primeru sem rekel, že ko sem prišel, da bom zaključil svojo misijo, ko bom dal Ljubljani in Sloveniji oziroma slovenskem nogometu vse, kar lahko dam. Pripeljal sem novega trenerja, za katerega verjamem, da lahko napravi razliko. Tisto, česar sem si vedno želel," je jasno povedal Mandarić.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
19. 06. 2018 11.34
+4
Novemu trenerju želim vse naj naj! Vemo pa kateri zajedalci bi moral spokat iz kluba.. eee Manda, Manda... si res tok slep?
bohinj je zakon
18. 06. 2018 14.37
+2
z omenjeno novinarko bi še kdo od nas rad bil - na isti ladji
mufic
18. 06. 2018 13.28
-1
kdo je pa tale sponzorusa zraven????
šumar
18. 06. 2018 13.44
+1
Ka pa mislis
18. 06. 2018 13.27
+5
jokali boste za biščanom. Odvisno je tudi od whiskimana iz mb, kolko mu bo špilalo v glavi.
snorki123
18. 06. 2018 12.33
-1
Snorki se je vrnil na komentarje. Spet bodo članki bili polni mojih sarkastičnih pripomb o.......Ankaranu. In Delgadu haha. Okej moje mnenje na vse to? Popolna zmeda. Totalna. Stolica naj bi igral napadalen nogomet. Bomo videli. Zelo bo odvisno od žreba. Sem pa razmišlja in...v Evropi bi res koristil bišćan. Njegov slog igre. Da se zapremo in igramo na tisti en gol. Ker hipotetično če gremo prvo tekmo evropsko ''all out'' mislim, da ne bo vredu. Res upam, da lahko naredimo, en preskok v Evropi. Je pa dobro, da če izpademo v prvem krogu za ligo prvakov, nadaljujemo v drugi krog lige europa. Nova pravila so korsitna v tem primeru. Tako da imamo zagotovljene vsaj 4 tekme v Evropi. Vsaj štajerci nas ne morejo več zbadati, da smo izpadli v prvem krogu....tako da ja to je nekaj. Recimo. Nove okrepitve se mi zdijo solidne. Kamerunc me spominja malo na Bilonga glede višine in zgradbe telesa. Upam da bo učinkovit za nas, in dobra menjava za Uremovića. Kaludjerović pa zgleda dober sploh v zraku. Če pogledaš posnetke se vidi koliko golov da z glavo. Hej boljši kot Benko bo sigurno. V glavnem meni je super ko gledam svetovno prvenstvo na nacinoalki ko ivo zraven zeha....in drugi komentatorji, ki se vidi da vejo 100% o čem govorijo res doda h celotnemu paketu prvnestva. Potem pa še vidim Islandijo kako dobro igra proti Argentini in se spomnim ''eeeee kdaj igramo mi....aja saj res..inkompetentni smo''. In nikoli ne bomo igrali več na velikem turnirju ker smo Slovenija. In hej zato se podcenjujemo. Odlična logika. Ahhh vem vem preveč težim. Komaj čakam na prvo ligo, Planet tv prenose....in UPAM, da normalne termine. Bom pa rekel tole. Če kupimo Delgada bomo osvojili ligo prvakov, Evropski superpokal, Ligo, pokal in....svetovno prvenstvo. To je moč Delgada.
CURVANORD Zanetti
18. 06. 2018 12.56
+0
ce izpades v prvem krogu izpades iz tekmovanja za uvrstitev v ligo prvakov.
snorki123
18. 06. 2018 13.34
-2
Vem zanetti vem. Težko bo priti v Ligo prvakov.
aki10
19. 06. 2018 11.21
snorki123
20. 06. 2018 12.07
Ja delno. TV Slovenija in Planet tv bosta prenašala Maribor in Olimpijo, na Planetu 2 bodo pa tekme vseh ostalih klubov.