Nogomet

Stojanovićev Empoli presenetil v Rimu, točka Benečanov v Firencah

Ljubljana, 25. 08. 2024 23.22 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometaš Domen Črnigoj je z Venezio v 2. krogu italijanske lige gostoval pri Fiorentini. Benečani, pri katerih Črnigoj ni dobil priložnosti za igro, so igrali 0:0. Empoli Petra Stojanovića, ta je igral od 88. minute, pa je zvečer gostoval pri Romi in zmagal z 2:1.

Empoli je v Rimu povedel z 2:0 po golih Emmanuela Gyasija v 45. minuti in podajalca pri prvem zadetku Lorenza Colomba v 61. minuti. Slednji je zadel z bele pike. Eldor Šomurodov je v 81. minuti vrnil nekaj upanja domači ekipi, ki pa ji do konca ni uspelo priti vsaj do točke.

Napoli je po visokem porazu v uvodnem krogu tokrat vtis popravljal proti Bologni. Vpisal je prve tri točke za zmago s 3:0, potem ko so zadeli Giovanni di Lorenzo ob koncu prvega polčasa, Hviča Kvarachelia v 75. minuti, Gruzijec je podal za prvi gol, in Gio Simeone v 94. minuti.

Veselje Giovannija Simeoneja po zadetku v 94.minuti
Veselje Giovannija Simeoneja po zadetku v 94.minuti FOTO: AP

Pred tem je Torino gostil ambiciozno Atalanto in jo ugnal z 2:1. Mateo Retegui je sicer zasedbo iz Bergama povedel v vodstvo, a sta za preobrat poskrbela gola Ivana Ilića in Cheja Adamsa, slednji je bil tudi podajalec pri prvem golu. Atalanta pa je imela v 96. minuti priložnost za izenačenje, vendar je domači vratar Vanja Milinković-Savić ustavil strel Maria Pašalića z bele pike.

V soboto je slovensko obarvani Udinese v 2. krogu gostil rimski Lazio in ga premagal z 2:1. Jaka Bijol je igral celo tekmo za Videmčane, Sandi Lovrić pa od 66. minute.

Parma je gostila Milan in ga presenetila z zmago z 2:1. Milanski Inter, ki brani naslov, je po remiju v prvem krogu tokrat z 2:0 odpravil Lecce. Tekma Monza - Genoa se je končala z zmago slednje z 1:0.

Krog bosta v ponedeljek zaprla obračuna Cagliari - Como in Verona - Juventus.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 2. krog, nedelja:

Fiorentina - Venezia 0:0(Domen Črnigoj ni igral za Venezio)

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)

Roma - Empoli 1:2 (0:1)

(Petar Stojanović je igral od 88. minute za Empoli)

Napoli - Bologna 3:0 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.