Nogomet

Štiri Lige prvakov in svetovno prvenstvo je osvojil 'na enem kolenu'

Pariz, 17. 10. 2024 08.04 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Raphael Varane je v svoji bogati karieri kot eden najboljših branilcev na svetu osvojil praktično vse. A njegova kariera se ni zaključila šampionsko, saj jo je bil prisiljen zaključiti zaradi kroničnih poškodb kolena.

Raphael Varane je svojo bogato kariero zaključil pri zgolj 31 letih starosti. Po izjemno uspešnem obdobju pri Real Madridu, s katerim je osvojil štiri Lige prvakov, se je preselil v Manchester United. Minulo poletje pa se je odločil za prestop v ambiciozni Como v Italiji. A po zgolj eni tekmi v dresu novega kluba je sledila slaba novica. Utrpel je poškodbo levega kolena, ki po njegovih besedah ni bila pretirano resna, kljub temu pa ga je prisilila v težko odločitev.

Raphael Varane je za Manchester United zaigral na 95 tekmah.
Raphael Varane je za Manchester United zaigral na 95 tekmah. FOTO: AP

"Levo koleno je že od leta 2013 nosilo breme desnega. Z njim sem našel ravnovesje v neravnovesju. Torej če mi levo koleno pove, da ima dovolj, mu moram prisluhniti. Od svojega 20. leta starosti sem igral z Damoklejevim mečem, ki je visel nad mojim desnim kolenom. Obvladovanje pritiska, poznavanje svojega telesa, zavedanje, kdaj naj pritisnem na stroj, sem odlično obvladal," je svojo dolgo bitko s poškodbami opisal Varane, ki je težave z levim kolenom prvič začutil leta 2021.

"V zadnjih treh letih sem imel poškodovano zgolj levo koleno. Desno koleno je postalo močno, a manj gibljivo in levo koleno je opravljalo vse naloge, ko sta bili potrebni moč in hitrost. Fizično me je ta poškodba vrgla nazaj v spiralo in ravnovesje med žrtvovanjem in užitkom ni več bilo uravnoteženo. Sem strasten, obseden z uspešnostjo in ne ustreza mi, če se nečemu ne morem posvetiti 100-odstotno," je svoje bitke opisal nekdanji francoski reprezentant, ki je v dresu Reala zaigral na 360 tekmah.

Kljub koncu profesionalne nogometne kariere pa v Comu še ni rekel zadnje besede. S trenerjem in delnim lastnikom Cescom Fabregasom sta se zelo povezala in Varane bo v prihodnje ostal strokovni sodelavec in svetovalec v klubu.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The GOAT
17. 10. 2024 11.11
4 podarjene lige prvakov…ajd mogoce ena zasluzena
Kollerik
17. 10. 2024 09.43
+0
Eden od belih priviligirancev, ki so na zelenicah pod okriljem sodnikov počeli skoraj vse, kar so želeli.
HALAcR7
17. 10. 2024 09.35
-2
Ko je igralec močnejši od večinu klubov
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
17. 10. 2024 09.16
+1
Ker ni mogel teci, je vedno grabil nasprotne igralce za dres, za vrat, jih spotikal in je verjetno po Ramosu svetovni rekorder v prekrskih. Ce ne bi igral v klubu z belimi vreckami, bi bil tudi svetovni prvak v rdecih kartonih 😆😆😆
punkracij
17. 10. 2024 08.46
+3
Vrhunski šport je gladiatorstvo,ki je velikokrat prepiačano oziraje na ostalo človeštvo, na koncu pa se izkaze da smo vsi iz krvi in mesa,obravnava pa zelo različna.