Nogomet

Šporar: Ne dvomim, da bo tudi v Stožicah vrhunsko navijaško vzdušje

Brdo, 04. 09. 2024 18.34 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.L., N.M.
Komentarji
5

Slovensko nogometno reprezentanco v kratkem čakata dve tekmi Lige narodov razreda B. Prizorišče bodo ljubljanske Stožice, v petek se bodo pomerili z Avstrijo, v ponedeljek pa s Kazahstanom. Obe tekmi bosta na sporedu ob 20.45.

"Vedno je lepo priti nazaj, zares se veselim petkove tekme. Sicer ni veliko minilo od naše zadnje skupne tekme, mislim, da nekje dva meseca," pove Andraž Šporar po vnovičnem zboru reprezentance. Spomini na to, kakšno vzdušje so pripravili slovenski navijači na evropskem prvenstvu v Nemčiji so še kako živi, tako da si seveda vsi želijo pričarati nekaj podobnega tudi v domačih Stožicah. Nenazadnje bodo nogometaši prvič po vrhunskem uspehu na Euru zaigrali doma. 

"Ne dvomim v naše navijače. To, kar smo doživeli v Nemčiji, je nekaj edinstvenega in enkratnega. Takšno vzdušje, kot so ga pričarali naši navijači, kljub temu da so bili na večini tekem v manjšini ... na stadionu tega sploh ni bilo opaziti, kaj šele slišati. Vsako tekmo so nas spodbujali, dejansko od samega začetka pa do konca so preglasili portugalske in angleške navijače, kar zagotovo ni majhna stvar. In ravno z njihovo pomočjo smo dosegli to, kar smo dosegli. In verjamem, da bomo imeli tako v petek kot tudi v ponedeljek izredno dobro atmosfero v Stožicah. Mi pa bomo vse naredili na igrišču, da bodo navijači iz stadiona odšli veseli," zagotavlja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Liga narodov je priložnost, da se lahko uvrstiš na svetovno prvenstvo. Tako da imamo do tega čisto isti odnos kot do samih kvalifikacij. Tekme so precej dobre in posledično imamo dobre preizkuse pred seboj. Norveška in Avstrija sta vrhunski reprezentanci, polni zvezdnikov. Že v petek nas čaka izredno težka tekma in če je možnost, da se preko tega tekmovanja uvrstimo, zakaj ne bi tega dejansko poizkusili. Mi želimo tekmovati z najboljšimi reprezentancami in na Euru smo dokazali, da se lahko kosamo s takšnimi. V ekipi vlada sproščeno vzdušje, toda smo tudi zelo dobro pripravljeni. Vemo, kaj nam vse skupaj prinaša," še zaključi Šporar.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
04. 09. 2024 21.10
Jugovici iz Osterajh proti jugovicem Slo. 🥲
JAZsemTI
04. 09. 2024 20.39
Jodlarji so postali prepotentni. Še posebej od takrat, ko jim špilajo razni”Austrinauritovići”…
franc1972slo
04. 09. 2024 21.57
Dobr da so naši samo Lojzeti in Janezi ane?
profi
04. 09. 2024 19.32
+4
A minister za filozofiranje ne bo nič povedal
Hc4life
05. 09. 2024 08.15