Nogomet

'Španci so igrali najlepši nogomet in so popolnoma zasluženo zmagali'

Celje, 15. 07. 2024 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
3

Žan Karničnik je na evropskem prvenstvu v Nemčiji navduševal v dresu slovenske reprezentance, nato pa se je ekspresno vrnil v tabor Celja, kjer je v Estoniji odigral prvo tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov. Bočni branilec Celja je seveda spremljal tudi preostanek Eura, kjer je Španiji pripisal najlepšo igro in popolnoma zaslužen naslov evropskih prvakov.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Španci so igrali najlepši nogomet'
    02:21
    Iz 24UR: 'Španci so igrali najlepši nogomet'
  • Žan Karničnik pred povratno tekmo s Floro
    03:47
    Žan Karničnik pred povratno tekmo s Floro

 

"Celotno prvenstvo je nekako kazalo, da bo Španija v finalu. Mogoče pred prvenstvom niso bili tako izraziti favoriti, ampak skozi tekme so pokazali, da so v izjemni formi. Mislim, da so igrali najlepši nogomet na prvenstvu in so popolnoma zasluženo zmagali," je dejal Žan Karničnik.

Slovenci so v skupinskem delu ponudili dober odpor proti finalistom z Otoka. Anglija na krilih zvezdnikov, kot so Jude Bellingham, Harry Kane, Bukayo Saka in Phil Foden, ni uspela doseči zadetka proti borbeni Sloveniji.

"Za nami vsemi je eno odlično prvenstvo. Mogoče je bila tista prva tekma, da smo nekako vse to preživeli in doživeli, ker precej igralcev sploh še ni izkusilo tako velikih tekem. Z vsako tekmo smo nekako rasli. Prav proti Angležem in Portugalcem smo pokazali, da se lahko kosamo z vsemi, če delujemo kot ekipa, in mislim, da je ravno to Angliji na koncu zmanjkalo," je razloge za poraz Angležev v finalu iskal celjski bočni branilec.

Slovenci po remiju z Anglijo in napredovanju v izločilne boje.
Slovenci po remiju z Anglijo in napredovanju v izločilne boje. FOTO: Luka Kotnik

Ob tem pa dodal: "Vemo, da imajo najboljše posameznike na svetu, ki igrajo v največjih klubih, ampak nekako se niso povezali, niso našli tistega, kar je mogoče našla Španija ali kakšna druga reprezentanca. Mislim, da je na koncu ravno to pretehtalo, da so bili Španci evropski prvaki."

Dobre predstave Karničnika opazil tudi Luis Figo

Nekdanji portugalski zvezdnik Luis Figo, ki sedaj deluje pod okriljem Uefe, je v pogovoru s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom Karničnika označil za fenomen, ki bi lahko mirno igral v Sportingu iz Lizbone. 

"Vsekakor je lepo videti, da tudi bivši igralci oziroma vsi ti, ki so še vedno vpleteni na Uefi ali Fifi, vidijo neko dobro delo, ne samo mene, ampak tudi celotne Slovenije. Pokazali smo se na evropskem zemljevidu," je besede Portugalca komentiral 29-letni Karničnik. 

Veselje Žana Karničnika po golu za 1:0 proti Srbiji.
Veselje Žana Karničnika po golu za 1:0 proti Srbiji. FOTO: Damjan Žibert

Predstave slovenskega reprezentanta so vsekakor opazili tudi tuji klubi, ki si želijo branilca zvabiti v svoje vrste. Toda Karničnik poudarja: "Zaenkrat sem še član Celja. So ljudje, ki delajo na tem področju. Če se bo ponudila priložnost, po dobri sezoni in nastopih na Euru, mogoče res pride tudi do prestopa, ampak mislim, da bodo to urejali klub in managerji, da bo za vse strani najboljše."

Celjani z visoko prednostjo na torkovi povratni tekmi

Celje je na uvodni evropski preizkušnji v gosteh z 0:5 odpravilo estonske prvake, a kljub temu grofje ne želijo ničesar prepustiti naključju.

"Vsako kvalifikacijsko tekmo moramo vzeti za sebe. Vemo, da imamo lepo prednost s prve tekme, ampak vseeno. Videli bomo kakšna bo postava, kdo bo igral. Mogoče se bomo lahko nekateri igralci tudi malce odpočili, pa tudi, da vidimo kako drugi odreagirajo na tekmah. Ampak vsekakor bomo šli na polno in na zmago," je dejal Karničnik, ki je na prvi tekmi v 74. minutah znova prikazal odlično predstavo. 

V nedeljo aktualni državni prvaki v prvem krogu slovenske lige igrajo z Bravom, dvoboj z Estonci pa bo služil kot generalka. "Vsekakor je bil ta prvi predkrog nekako pokazatelj tega kje smo, ampak mislim, da so trenutno vse ekipe v slovenski ligi močnejše od Flore. Vsaj kolikor sem sam videl tekmo v Estoniji," je dejal Karničnik.

Celjane v drugem krogu v primeru preboja čaka zmagovalec dvoboja med Slovanom iz Bratislave in Strugo iz Severne Makedonije. Prvo tekmo so s 4:2 dobili Slovaki, a kot je pojasnil Karničnik, celjska zasedba še ne pogleduje proti nasprotniku drugega kroga kvalifikacij.

"Še vedno smo skoncentrirani na Floro, ne bomo prehitevali stvari. Slovan ima sicer lepo prednost, toda odhaja na gostovanje, zato tam ni še nič odločeno. Počakajmo, da vidimo kako se bodo stvari odvile, nato pa bomo imeli dovolj časa, da se pripravimo na nasprotnika."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAKOSAKO
15. 07. 2024 19.35
+3
Res je zmagal najboljši z najlepšim nogometom!
štajerc65
15. 07. 2024 19.13
+3
Po dolgem času en Euro kjer je zmagal dejansko najboljši na turnirju.
MESE?AR
15. 07. 2024 18.51
+4
Res so pokazali dosti več, kot Angleži ! Čestitke za prvaka ! Če Angleži niso nas premagali, kako bi lahko Špance ?