Nogomet

Southgate: Razumem frustracijo in žvižge navijačev

London, 08. 06. 2024 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleška nogometna izbrana vrsta, ki bo v skupinskem delu prihajajočega evropskega prvenstva tekmica slovenske reprezentance, si je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Nemčijo privoščila nepričakovan poraz proti Islandiji (0:1). Odzivi tamkajšnje javnosti in navijačev po obračunu na Wembleyju so bili razumljivo negativni. Še največ strupenih puščic je letelo na račun selektorja Garetha Southgata.

Izbranci Garetha Southgata so razočarali in proti 72. reprezentanci svetovne lestvice klonili na domačem terenu.

Odločilni gol je že v 12. minuti dosegel Jon Dagur Thorsteinsson. Domači so imeli pozneje sicer terensko premoč, zvezdnik Bayerna Harry Kane pa tudi najlepšo priložnost za izenačenje, a gola ni bilo. Islandija si je z izbrano predstavo priborila prestižno zmago, Islandci pa so bili v drugem delu celo bližje drugemu golu kot tokrat nenevarni Angleži izenačenju, a je strelec gola v drugem polčasu zapravil še eno lepo priložnost.

Selektor angleške izbrane vrste Gareth Southgate je bil po porazu na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom evropskega prvenstva proti Islandiji (upravičeno) deležen številnih kritik domače javnosti.
Selektor angleške izbrane vrste Gareth Southgate je bil po porazu na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom evropskega prvenstva proti Islandiji (upravičeno) deležen številnih kritik domače javnosti. FOTO: AP

"Razumem, zakaj so nas navijači izžvižgali. Tudi mi smo razočarani nad prikazanim. Preprosto nismo pokazali pravega značaja, ampak mislim, da je ta poraz za nas pred velikim turnirjem celo dober," je britanski Channel 4 povzel selektorja Anglije, ki je priznal, da si je kot popotnico želel zmago in rajanje navijačev na tribunah.

"Mislim, da smo slabo igrali brez žoge, in to moramo popraviti. Igralci morajo videti, kaj lahko pričakujejo in kaj se bo zgodilo. Popuščala je zbranost. Ni opravičila za poraz, veliko slabih stvari, ki smo jih videli, pa lahko zelo hitro popravimo," je po generalki za bližnje EP v Nemčiji še dejal Southgate.

Angleška nogometna izbrana vrsta je razočarala s predstavo na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo.
Angleška nogometna izbrana vrsta je razočarala s predstavo na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo. FOTO: AP

Podobno kritičen je bil tudi vezni nogometaš Declan Rice. "Vsekakor ni idealno, da smo izgubili. A imamo podlago, iz katere se lahko veliko naučimo. Naša kakovost ni sporna, sam pa sem imel občutek, da smo bili v delih tekme preobremenjeni in na igrišču nismo stali tako kompaktno kot sicer. Seveda tak poraz boli in do naslednje tekme nas čaka veliko dela."

Anglija bo na EP igrala v skupini C s Srbijo, Dansko in Slovenijo, prva tekma čaka Angleže v nedeljo, 16. junija, proti Srbiji v Gelsenkirchnu. S Slovenci bo angleška reprezentanca igrala 25. junija v Kölnu.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gasper4690
08. 06. 2024 12.47
+0
Kasni zaslepljenci ..pol bo pa spet kek kriv..noro noro..tok subjektivnga kmetavz..kega naroda kokr smo mi ga tezko najds..in samo upam da nas razmontirajo in vas spustijo na trda realna tla..se bolj upam da hrvatje pridejo visoko ker vem kako vas to boli...in vem da mislte da tut iz grupe ne bodo prsli..a ekipa strasna..kok boste trpel od ljubosumja..kockice vse povsod ,dolge kolone proti morju..
Bratje Slovani
08. 06. 2024 11.25
+1
3-0 na naše bo.
vrtnar _
08. 06. 2024 11.12
+4
mala malica za naše tile englerji
Gasper4690
08. 06. 2024 10.26
-5
Sam pomislit na ugoden retultat proti najdrazji ekipi na svetu..na svetu je zaslepljenost brez primere..v obrambi tradicionalno plavamo parkrat na tekmo..te ekipe bodo to vse izkoristle..enostavno kvalitete v obrambi nasih ni ..najbolj me skrbi janza...in tut karnicnik..to so panicni igralci s premalo samozavesti za tak nivo..jst druzga ne vidm k 3 :0 za anglijo..
drimtim
08. 06. 2024 09.55
+3
Anglija z lahkoto prva v skupini.Trening za izločilni boje.
Amor Fati
08. 06. 2024 09.41
+3
Za koliko greš stavit, da bo Kane na EP-ju zgrešil vsaj eno enajstmetrovko ? 😂
Quercus
08. 06. 2024 09.39
-5
Saj Islandci so Angleže že izločili na svetovnem ali evropskem (ne spomnim se dobro katerem) prvenstvu pred nekaj leti, ko so napredovali med osem, tako da to ni nobeno presenečenje. Angleži so tako in tako favoriti samo na papirju, v praksi pa so zadnji v naši skupini, ki imjo možnost napredovati. Slovenije in Danske ne morejo premagati, če se ne zgodi čudež, Srbija pa tudi ne bi smela imeti prevelikih težav z njimi. Skratka Angleži bodo lahko srečni, če bodo v naši skupini prišli do dveh remijev.
dinozaver79
08. 06. 2024 09.21
+6
Edina sansa slovenije je prav selektor anglije, ki je izgubljen primer