Nogomet

Unitedova forma strmo pada, Solskjaer miri: Potrebujemo še 15 točk

Wolverhampton, 03. 04. 2019 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bitka za tretje oziroma četrto mesto v Premier League se je s torkovim porazom Manchester Uniteda pri Wolverhampton Wanderersih (1:2) še zaostrila. Trener "rdečih vragov" Ole Gunnar Solskjaer priznava, da si z varovanci spodrsljajev praktično ne sme več privoščiti.

Solskjaer (levo) z razočaranimi varovanci po torkovi ligaški tekmi v Wolverhamptonu.
Solskjaer (levo) z razočaranimi varovanci po torkovi ligaški tekmi v Wolverhamptonu. FOTO: AP
Poraz Uniteda ni bil najboljše "ogrevanje" pred prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov, ki jo bodo z Barcelono nogometaši Man. Uniteda na domačem Old Traffordu odigrali v sredo, 10. aprila. Od 20.40 naprej tudi s prenosom na Kanalu A in VOYO, ne zamudite!

Po navdušujoči zmagi nad Paris Saint-Germainom in napredovanju v četrtfinale Lige prvakov je forma Manchester Uniteda pod taktirko zdaj že stalno zaposlenega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja drastično padla. "Rdeči vragi" so v torek zvečer pri Wolverhampton Wanderersih izgubili še tretjič na zadnjih štirih tekmah v vseh tekmovanjih ter na stadionu Molineux položili orožje drugič v treh tednih, potem ko so bili "volkovi" za United z istim izidom marca usodni že v pokalu FA.

TEKMA

Gostje so tako zapravili priložnost za skok na tretje mesto na lestvici Premier League, ostali so peti in še dodatno zakuhali bitko za vozovnici, ki na tretjem in četrtem mestu ob konci sezoni prinašata uvrstitev v skupinski del Lige prvakov.

'Nimamo veliko prostora za še kakšne poraze'
"Rekel sem, da potrebujemo 15 točk na zadnjih sedmih tekmah ali 18 z zadnjih osem," je na novinarski konferenci poraz analiziral Solskjaer, ki je le nekaj dni prej v podpis dobil dolgoročno pogodbo s klubom z Old Trafforda. "Tri (točke, op. a.) smo osvojili proti Watfordu, zato jih zdaj potrebujemo 15 z zadnjih šestih, torej nimamo veliko prostora za še kakšne poraze, ne," je še dodal.

Z Unitedom se za tretje in četrto mesto borijo še Tottenham, ki je bil večji del sezone edini resnejši zasledovalec vodilnih Manchester Cityja in Liverpoola, in osovražena mestna tekmeca Spursov Arsenal ter Chelsea. V prid "rdečim vragom" ne govori razpored, saj Solskjaerjevo četo, med drugim, čaka gostovanje pri Evertonu in domači tekmi z Man. Cityjem in Chelseajem.

Zaslužili bi si zmago
"To je težek niz, a smo zelo dobra ekipa, zato bo težko tistim, ki bodo igrali proti nam," varovance hrabri norveški strateg. "Vedeli smo, da bo to težka tekma, naša predstava pa si je zaslužila zmago," je prepričan Skandinavec, čigar moštvo je blestelo v prvih minutah tekme v Wolverhamptonu, kjer bi bilo lahko na semaforju že po uvodnih 20 minutah tudi 3:0.

A nato je zadel Diogo Jota in izid po vodilnem zadetku Scotta McTominaya, to je bil prvenec talentiranega vezista pri članih, poravnal na 1:1. Po rdečem kartonu oziroma dveh rumenih, ki jih je v drugem polčasu hitro prejel Ashley Young, je United neuspešno poskušal prevzeti vajeti igre v svoje noge, upov po vsaj točki pa je bilo konec 13 minut pred iztekom rednega dela, ko je vratarja Davida de Geo matiral njegov soigralec Christopher Smalling.

"Začetek je bil zelo dober, morali bi voditi s 3:0 in sami smo si krivi," si utvar ni delal Solskjaer. "Zelo dobra predstava, dokler niso zabili drugega gola. Moram reči, da razen desetih minut po tem, ko so izid poravnali na 1:1, ko smo se mi zdeli zmedeni, smo se vrnili v igro, in če ne bi bilo njihovega vratarja, bi morali dobiti to tekmo. Young? Najverjetneje je bila to slaba odločitev, a v žaru borbe se je stegnil za žogo in bil malce previsok. To nam je delo še otežilo."

LESTVICA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
03. 04. 2019 15.03
-12
Prej ko Solskjaer odide, boljše bo.
Kolosej6
03. 04. 2019 18.20
+0
tedoVV2HCmedo
03. 04. 2019 14.36
+7
Naj spet pride nazaj Alex Ferguson.
TvojPrijatelj
03. 04. 2019 15.02
-10
Aja? Da se sramotimo še naprej pa da nam v prihodnosti, zagotovo ne to sezono, Aguero spet v zadnjih sekundah ukrade naslov državnega prvaka? Ali za to, da v najboljšem možnem vzdušju na Old Traffordu v zadnjih 50 letih, spet izgubimo 1:2 proti Real Madridu? Ali za to da spet nismo sposobni premagati West Brom temveč igrati zgolj 5:5? Mogoče naj pride nazaj da spet izgubimo 1:6 proti Man Cityju? Ali spet za neprestane poraze proti Chelseju? Ali pa za poraz 0:4 proti West Hamu leta 2010? Aja, mogoče si pa mislil da naj pride nazaj Ferguson in ponovi tisto sramoto proti Arsenalu 0:4 leta 2001? Precej škode je naredil klubu in ne bi si ga želel nazaj.
mattasucka
03. 04. 2019 15.29
+12
timotej debeljak
03. 04. 2019 15.58
+11
Dej ti skini ta grp, da te ni sram nost ta grb.
Janezcesnik
03. 04. 2019 18.16
+0
Pa se na barco si pozabu😂sorry mogu sn😂
Trend01
03. 04. 2019 13.31
+9
Efekt Solskjæra je trajal kot je pač trajal. Delovalo je zanimivo, na trenutke lepo in učinkovito. A pravljice je konec, in United je padel nazaj na realna tla. Žal. Ali lahko presenetijo v LP? Za Barçao se ve kako igra; je tako rekoč odprta, prebrana knjiga, a zna zmagovati. A tudi presenetljivo izgubiti ali izpasti. Torej Barça vs. United? Težka za United, a LP je povsem drugačno tekmovanje kot PL. Je bolj taktično in se ne igra "na pamet". Tu je pozicijska igra, taktika je bolj pomembna. Doma imajo sicer srečo, da je v zadnjem času tudi Tottenham čisto v "buli", a hkrati jih lovi Chelsea. Chelsea..??? Imajo pa menda že zdaj dovoljenje za nakupe v vrednosti 300m v poletnem prestopnem roku.