Nogomet

Slovenski steber obrambe po novem v dresu Zenita

Sankt Peterburg, 13. 08. 2024 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni branilec Vanja Drkušić, ki se je izkazal s predstavami na nedavnem evropskem prvenstvu, je našel novega delodajalca. 24-letnik, ki je zadnje tri sezone igral za Soči, bo po novem zastopal barve Zenita iz Sankt Peterburga.

Vanja Drkušić, ki se je na evropskem prvenstvu v Nemčiji izkazal za enega najbolj obetavnih mladih branilcev, je z Zenitom, ki zadnji šest sezon kraljuje v ruski Premier ligi, podpisal petletno pogodbo.

"Počutim se odlično in zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo s klubom, kot je Zenit. Vsi v svetovnem nogometu poznajo Zenit, zato sem zelo zadovoljen," je ob podpisu pogodbe za spletno stran kluba dejal slovenski branilec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drkušić, ki je bil nogometno vzgojen pri Krki in Krškem, je bil pred selitvijo v Rusijo še član nizozemskega Heerenveena, italijanskega Rendeja in ljubljanskega Brava. Zadnje tri sezone pa se je kalil v ruski prvi ligi, kjer je zbral 60 nastopov in dosegel tri zadetke. Njegov dosedanji klub Soči, s katerim je bil Drkušić v sezoni 2021/22 ruski podprvak, je v lanski sezoni zasedel zadnje mesto in tako izpadel iz ruske prve lige.

Vanja Drkušić je proti Portugalcem neustrašno bil bitko s Cristianom Ronaldom.
Vanja Drkušić je proti Portugalcem neustrašno bil bitko s Cristianom Ronaldom. FOTO: Luka Kotnik

Po poročanju nekaterih ruskih medijev naj bi Zenit Sočiju za slovenskega branilca odštel približno tri milijone evrov, Slovenčeva letna plača pa naj bi znašala približno polovico zneska kupnine. Ruski mediji prav tako omenjajo morebitno možnost, da Drkušić v tej sezoni še ne bo zaigral za Zenit, temveč bo za eno leto posojen Crveni zvezdi, kjer bi moči združil z reprezentančnim kolegom Timijem Maxom Elšnikom in tako nabral še nekaj dragocenih izkušenj.

Vanja Drkušić se je odlično kosal z danskimi zvezdniki.
Vanja Drkušić se je odlično kosal z danskimi zvezdniki. FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
13. 08. 2024 21.43
+5
Katastrofalna izbira ter sledi drastični padec v karieri.
mikica247
13. 08. 2024 21.36
+3
Kaj dela v Rusofiliji?
Petur
13. 08. 2024 20.52
-3
me ka ni ć.slovenski steber.
Antoniozmaj
13. 08. 2024 21.51
+0
al pa "janez" janša oče slovenskega naroda, on sam pa potomec albanskih korenin🤣🤣🤣. Samo janšisti so lahko tako naivni, da kritizirajo druge, ker imajo v priimku "ć", ne moti jih pa poreklo ljubljenega vodje
HeavyDxxx
13. 08. 2024 19.54
+0
Torej k nacistom.
JAZsemTI
13. 08. 2024 19.39
+6
Res mi ni jasno, kako se Hrvatom po EPjih in SPjih uspe prodati v najboljše lige naši ae pa dalje svaljkajo po rovtah…
Kimberley Echo
13. 08. 2024 19.11
+0
A nima EU neke butaste sankcije tudi glede športnikov? Če bo pristopil k Zenitu, ne bo smel pit Laškega pira in jest pečenice z dušenim zeljem al kranjsko al kaj že. Kazen mora bit vzgojna in poučna!