Nogomet

Slovenski nogometaši v Italiji praznih rok

Rim, 29. 09. 2024 22.47 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šesti krog se ni razpletel po željah slovenskih nogometašev v italijanski Serie A. Udinese z Jako Bijolom, Sandijem Lovrićem in Davidom Pejičićem je v soboto izgubil doma proti aktualnemu prvaki Interju z 2:3, v nedeljo pa je klonil tudi Domen Črnigoj z Venezio na gostovanju v Rimu (1:2).

Statistika tekme Roma - Venezia
Statistika tekme Roma - Venezia FOTO: Sofascore.com

Nogometaši iz Benetk so v Rimu povedli z zadetkom Joela Pohjanpala v zaključku prvega polčasa, Roma pa je v polno zadela v 75. in 83. minuti. Najprej je bil natančen Bryan Cristante, nato pa Niccolo Pisilli. Roma je z drugo zaporedno zmago, v prejšnjem krogu je premagala Udinese, skočila med prvo deseterico, Venezia pa je ob štirih točkah v šestih nastopih na mestih, ki vodijo v drugo ligo.

Naporen teden je za Torinom, ki je prejšnji vikend vodil v italijanskem prvenstvu. Sredi tedna je izpadel v italijanskem pokalu proti Empoliju, zdaj pa je doživel še prvi poraz v Serie A. Na domačem igrišču ga je premagal Lazio s 3:2.

Na vrh razpredelnice je skočil Napoli, ki je premagal Monzo z 2:0. Neapeljčani imajo 13 točk, oziroma eno več od Juventusa, z enajstimi pa sledijo Milan, Inter in Torino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 6. krog, nedelja, 29.9.2024, izidi:

Torino - Lazio 2:3 (0:1)

Roma - Venezia 2:1 (0:1)

Como - Verona 3:2 (1:0)

Empoli - Fiorentina 0:0 (0:0)

Napoli - Monza 2:0 (2:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.