Nogomet

Slovenski nogometaši se bodo v Stožicah poskušali maščevati Fincem

Ljubljana, 14. 10. 2023 07.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes v Stožicah igrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2024 proti Finski. V slovenskem taboru, kjer nimajo težav s poškodbami, so pred zelo pomembno tekmo optimisti proti tekmecu, ki jih je v Helsinkih na prvi medsebojni tekmi premagal z 2:0.

Slovenija, ki jo v torek čaka še gostovanje pri Severni Irski, je po dolgem času spet v igri za preboj na veliko tekmovanje, zadnje je bilo svetovno prvenstvo 2010. Izbranci Matjaža Keka so po šestih krogih na vrhu skupine H s 13 točkami, vendar je v ogorčenem četveroboju za dve mesti, ki peljeta na EP, z Dansko, Finsko in Kazahstanom.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Posnetek zaslona

Kot je poudaril Kek, je dejstvo, da so v takem položaju, privilegij. "Po eni strani je igranje tako pomembne tekme privilegij, na drugi strani pa to ne sme zamegliti priprave na obračun. Smo pa skozi teden naredili tisto, kar smo načrtovali," je dejal Kek.

Ker bo stadion Stožice razprodan, je NZS pred tekmo objavil posebna priporočila za navijače: Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 16.00 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 15.00 in 17.00 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program. Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najpozneje ob 17.00) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

Dodal je, da morajo nogometna evforija, razprodane Stožice in velika pričakovanja prinesti mirnost, odločnost, spoštljivost do tekmeca ob zavedanju svoje kakovosti. "Razigranost na eni strani, na drugi disciplina in odgovornost. To pričakujem od Slovenije. Z optimizmom pričakujemo tekmo. Upam, da bo kulisa dobra, ta pa ne sme biti pritisk, ampak veselje, da smo v tem položaju."

"Prva naša misel mora biti zmaga. Kakovost ekipe je iz tekme v tekmo boljša in če v kaj verjamem, verjamem v to, da lahko v tej skupini zmagamo na vsaki tekmi," pa je dejal Benjamin Šeško.

Tekmo v razprodanih Stožicah, kjer bo tudi okoli 900 finskih navijačev, bodo sodili Italijani, na čelu z Danielejem Orsatom.

V skupini H bosta danes še tekmi Severna Irska - San Marino in Danska - Kazahstan.

Napoved tekme Slovenija - Finska
Napoved tekme Slovenija - Finska FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SirOliver
14. 10. 2023 17.16
Ma kakšni Finci. Ni to curling. Razbil jih bomo.
Amor Fati
14. 10. 2023 16.16
-1
Če ne bo zmaga, po pač neodločeno ali poraz. Nima smisla filozofirat po Kekovo. Na zmago. In to je to. Proti Fincem so pa menda ja sposobni zmagat.
motorist_mb
14. 10. 2023 15.18
+3
Gremo pubeci 💪
cripstoned
14. 10. 2023 14.58
+2
Danes bodo fantje morali odigrati najboljšo tekmo teh kvalifikacij...preprosto na polno od samega začetka brez nekega prevelikega taktiziranka...kek ne kompliciraj in pošlji oba napadalca (sesko,sporar)v igro od samega začetka in sistem 4-4-2...to bo dovolj za sploh prvo zmago nad finci ...smesno da proti fincem slovenija v celotni zgodovini se nima zmage..
Odgovor_je_enak_prejšnjemu
14. 10. 2023 14.04
+1
Zakaj spet Stožice? Očitno drugi kraji ne smejo gostiti reprezentance.
Nightrider
14. 10. 2023 10.46
-3
Finci jih bodo zopet nabili
Ricketts
14. 10. 2023 09.47
+2
Če se ne bodo maščevali, ne bo nič hudega. Elektrika se bo vseeno podražila, tako ali drugače .