Nogomet

Slovenci z visoko zmago na čelo skupine H

Ljubljana, 10. 09. 2023 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
5

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala svojo šesto tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Slovenija je po prvem polčasu vodila z 2:0, zadela sta Žan Vipotnik in Jan Mlakar, v nadaljevanju pa še Sandi Lovrić in Žan Karničnik in postavila končni izid 4:0. Varovanci selektorja Matjaža Keka so na šestih tekmah zbrali trinajst točk in zasedajo vrh tabele skupine H. Naslednji preizkušnji slovenske reprezentante čakata oktobra, ko se bodo doma pomerili s Finsko in v gosteh s Severno Irsko.

Slovenska vrsta je v San Marinu nadaljevala stoodstotni niz z medsebojnih tekem z domačo vrsto in še sedmič slavila proti zadnjeuvrščeni zasedbi z lestvice Mednarodne nogometne zveze. Slovenci so bili za kakovostni razred ali dva boljši tekmec in na videz s pol moči vpisali pričakovane točke.

San Marino vs Slovenija
San Marino vs Slovenija FOTO: Sofascore.com

Prvi strel so Slovenci sprožili v drugi minut, ko je z glavo poskusil Žan Vipotnik, vendar domači vratar Elia Benedettini ni imel težav. Toda slovenski napadalec je že v četrti minuti uresničil željo slovenskega tabora, da hitro pride do zadetka, ko je po podaji Žana Karničnika z leve strani zadel iz bližine. Pričakovano je sledil enosmeren promet v smer sanmarinskega gola in v 16. minuti se je domača mreža spet zatresla, ko je z leve strani iz bližine po novi Karničnikovi podaji zadel še Jan Mlakar za 2:0.

V 26. minuti bi z boljšim strelom lahko zadel tudi Andraž Šporar, a je žogo poslal v vratarja, sicer pa je igra potekala večinoma le na polovici domačih, ki so delovali precej nebogljeno, v sodniškem dodatku jih je spet ogrozil Mlakar s strelom z glavo, a je bil premalo natančen.

Žan Karničnik vs San Marino
Žan Karničnik vs San Marino FOTO: Sofascore.com

V uvodu drugega polčasa ni bilo nič drugače, Slovenija je prevladovala, dvakrat je v enem napadu moral posredovati domači vratar v 56. minuti po strelih Mlakarja in Adama Gnezde Čerina, v 58. pa je Lovrić s prostega strela zadel vratnico. Je bil pa slednji natančnejši v 61. minuti, ko je za 3:0 zadel z roba kazenskega prostora. V 67. minuti je Karničnik dvema podajama dodal še zadetek, potem ko je iz bližine pod prečko pospravil odbito žogo po Šporarjevem strelu z glavo. Sedem minut pozneje je zadel še Gnezda Čerin, a je bil pred tem podajalec Luka Zahović v prepovedanem položaju.

Izid, kvalifikacije za EP, 6. krog:
San Marino - Slovenija 0:4 (0:2)
Vipotnik 3., Mlakar 16., Lovrić 60. Karničnik 67.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
11. 09. 2023 11.51
-1
sedaj bo odločilna tekma proti Finski,če to zmagamo bomo šli na prvenstvo
Malo_sutra
11. 09. 2023 10.03
+1
A so tukaj tudi kaka pravila kokr v klubskem nogometu? Kaj tle si prvi in pol gres v drugo skupino? In ko si spet prvi imas se 8 tekem da prides na tekmovanje 🙈😂
Franci Luzar
11. 09. 2023 09.41
+1
bomo videli kje bojo pristali ko bo prvenstvo končano????
Banion
11. 09. 2023 09.13
+2
ko začneš brati izveš kako so vodili a ne izveš s kom so igrali. Odlično poročanje
SamoPovemMojeMnenje
10. 09. 2023 20.22
-10
kaj dela lešnik v prvi postavi? se je kek kje zmotil,