Nogomet

Slovenci 'našpičeni' pred tekmo s Finci v razprodanih Stožicah

Ljubljana, 03. 10. 2023 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentanti so pretekli konec tedna znova opravljali svoje klubske dolžnosti. Medtem ko so se med strelce vpisali Benjamin Šeško, Žan Celar in Benjamin Verbič, je kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak za svoj klub vpisal 400. nastop. Medtem je že jasno, da bodo imeli Slovenci na naslednji kvalifikacijski tekmi za preboj na EP 2024 proti Finski odlično navijaško podporo. Tekma v Stožicah je namreč že razprodana.

Slovenci v tujini
Slovenci v tujini FOTO: Sofascore.com

V Švici je bil v zadnjih dneh odigran deveti krog v najmočnejšem državnem prvenstvu. 

Pred reprezentanco so ključne tekme v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Slovenci bodo naslednjo tekmo odigrali 14. oktobra proti Finski v nabito polnih Stožicah. 11 dni pred tekmo so namreč pošle še zadnje vstopnice za obračun z neposrednim konkurentom za prvi dve mesti v skupini.

Reprezentačni napadalec Žan Celar je s svojim Luganom klonil proti Winterthurju, že med tednom pa so črno-beli v osmem krogu tekmovanja ugnali Lausanne. Vodilni zadetek za Lugano je dosegel Celar, ki je skupno v letošnji sezoni dosegel že šest zadetkov, od tega tri v pokalnem tekmovanju. Celar tako nadaljuje strelsko formo iz lanske sezone, ko je v prvenstvu dosegel 16 zadetkov. Lugano po devetih krogih na lestvici zaseda tretje mesto in s 15 točkami ter tekmo manj štiri točke zaostaja za vodilnim Zürichom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: Damjan Žibert

V dobri strelski formi pa je še en slovenski reprezentančni napadalec. Benjamin Šeško je, kot poroča uradna spletna stran NZS, med tednom v nemškem pokalnem tekmovanju dosegel dva zadetka proti drugoligašu Wehenu in je tako Leipzigu pomagal do uvrstitve v naslednji krog tekmovanja. Šeško je v letošnji sezoni zbral že pet zadetkov, od tega dva v pokalnem tekmovanju, dva v Ligi prvakov ter enega v Bundesligi. V soboto se je njegov Leipzig pomeril z vodilnim Bayernom in se s svojim rivalom razšel z izidom 2:2. Leipzig ima po šestih odigranih krogih na petem mestu lestvice 13 točk ter za vodilnim Leverkusnom zaostaja za eno zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Španiji je slovenskemu reprezentančnemu kapetanu Janu Oblaku uspel velik podvig. 

Slovenska reprezentanca bo do zaključka kvalifikacij v Stožicah odigrala še tekmo s Kazahstanom, ki je prav tako v igri za uvrstitev na EP. S tem dvobojem, ki bo na sporedu 20. novembra ob 20.45, se bo tudi zaključil kvalifikacijski cikel. 

Na srečanju proti Cadizu, ki ga je Atletico dobil z izidom 3:2, je Oblak zbral svoj 400. nastop v rdeče-belem dresu. S tem je postal prvi tujec v zgodovini kluba, ki mu je uspelo doseči omenjeni mejnik. Na večni lestvici nastopov za Colchonerose je pred Oblakom le še devet španskih igralcev, na prvem mestu pa je njegov klubski soigralec Koke, ki je zbral 591 nastopov. Atletico Madrid ima na lestvici španske La Lige na četrtem mestu 16 točk. Za vodilnim Real Madridom zaostaja za pet točk, a ima odigrano eno tekmo manj. Že v torek se bo Oblak s svojimi igralci v skupinskem delu Lige prvakov pomeril z nizozemskim Feyenoordom.

Sredi preteklega tedna pa se je, kot poroča spletna stran NZS, med strelce vpisal reprezentančni napadalec Benjamin Verbič. Panathinaikos, kjer si poleg Verbiča kruh služita tudi Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin, se je v sredo v šestem krogu grške Superleague pomeril z moštvom Asteras in v gosteh slavil s 4:1. Verbič je zadel za vodstvo svojega moštva ob izidu 1:1. Panathinaikos se je nato v nedeljo pomeril s solunskim velikanom Paokom. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 2:2. Moštvo zelenih iz Aten ima na lestvici s tekmo manj 13 točk in za vodilnim Olympiacosom zaostaja za šest točk. 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROMELS
03. 10. 2023 17.23
+4
Obramba nam šepa.
JAZsemTI
03. 10. 2023 16.45
+3
6 pik obvezno!!! Kasnejše kalkulacije ne pridejo v poštev.
Googlebot
03. 10. 2023 15.26
+5
Končno se je obrnilo v glavah. Treba je bit napadalen iz zadevat gole. Slovenija bo imela težko tekmo proti finski. Samo to gre komot skoz če bo prava meja agresije prisotna. Kvaliteta je na naši strani.
smotra
03. 10. 2023 15.13
-1
a nimamo boljše zamenjave od zahoviča
James Bond in tovariš Tito
03. 10. 2023 15.50
+6
..za njega pa res ne rabiš zamenjave...saj sploh ne igra....
JAZsemTI
03. 10. 2023 16.44
-1
Mali po vezah greje klop. Je pa v repki into se pozna na transferlisti🤔
vrtnar _
03. 10. 2023 14.05
+0
HeavyDxxx
03. 10. 2023 16.15
+2
Majstr, men dol visi za fuzbal, ampak sem bil na tekmi proti S Irski in naši špilajo top. Napovedujem zmago, pa tudi če bi bila nasproti ekipa boljša od Finske.