Nogomet

Slot: Privoščili smo si nepotreben spodrsljaj

Liverpool, 15. 09. 2024 08.02 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so po odličnem vstopu v novo klubsko sezono, ko so na uvodnih treh tekmah angleške Premier league nanizali prav toliko zmag, v četrtem krogu domačega prvenstva nekoliko presenetljivo klonili na svojem Anfieldu proti moštvu Nottinhgam Forest (0:1). Strateg rdečih Arne Slot ni skrival razočaranja nad porazom in dejstvom, da si njegovi varovanci kljub močni prevladi v posesti žoge niso uspeli priigrati večjega števila pravih priložnosti.

Moštvo iz Nottinhgama si je v 90 minutah dvoboja proti Liverpoolu priigralo le tri resnejše prehode na obrambno polovico tekmeca in eno izkoristilo za presenetljivo slavje na Anfieldu (0:1), ki je v garderobi rdečih pustilo precej grenkega priokusa.

Domači mediji so kljub odličnemu vstopu v novo klubsko sezono (tri zmage) po tekmi opozorili na določene pomanjkljivosti v igri čete Arneja Slota, za katerega nekateri tamkajšnji nogometni analitiki pravijo, da nima takšnega vpliva na taktične spremembe, kot ga je v preteklih devetih sezonah imel njegov predhodnik na klopi redsov, karizmatični Jürgen Klopp. "Izgubili smo preveč žog v zelo preprostih situacijah na igrišču. Čeprav smo imeli prevlado v posesti žoge, pa smo si skozi celotno tekmo priigrali premalo zrelih priložnosti za zadetek. Mislim, da samo tri ali štiri. Privoščili smo si nepotreben spodrsljaj," je po prvem porazu v novi sezoni potarnal trener Liverpoola.

Arne Slot je bil po prvem porazu v novi klubski sezoni, Liverpool je namreč v 4. krogu domače Premier league klonil proti Nottinhgam Forestu z 0:1, vidno nezadovoljen s predstavo svojih varovancev.
Arne Slot je bil po prvem porazu v novi klubski sezoni, Liverpool je namreč v 4. krogu domače Premier league klonil proti Nottinhgam Forestu z 0:1, vidno nezadovoljen s predstavo svojih varovancev. FOTO: AP

Če je med včerajšnjim prenosom tekme večkrat omenjeni Klopp znal vplivati na igro svojega moštva ter ga s pravočasnimi in pretkanimi taktičnimi rošadami po rezultatskem zaostanku uspel pripeljati do zgodovinsko pomembnih zmag, pa Slot s pošiljanjem v igro trojice rezervistov Darwina Nuneza, Codyja Gakpoja in Conorja Bradleyja ni uspel prebuditi svojega (anemičnega) moštva.

"Ko tekmec igra strnjeno v obrambi in pogosto prekinja igro, je moštvom, ki so vajeni igre z žogo pretežno v svoji posesti, zelo težko vzpostaviti želeni ritem igre. To nam je zagotovo manjkalo na tej tekmi. Bili smo premalo aktivni, premalo agilni in posledično kaznovani. Premalo smo storili dobrega v napadalnem delu igre, obenem pa dopustili Callumu Hudsonu-Odoiju, da doseže prelahek zadetek," je še dodal razočarani Arne Slot.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diavolo 666
15. 09. 2024 12.06
-1
Upam na njihov ponovni spodrsljaj v torek proti Milanu ... Forza Milan 💪😉
Uporabnik1544939
15. 09. 2024 13.33
+1
Jaz pa upam da bo tebi spodrsnilo in si boš taco zlamo...